Naar het strand van de Napali Bay.

Vlak bij ons hotel, van onze kamer ongeveer 10 minuten lopen, vinden we een werkelijk schitterend strand aan de Napali Bay.

Napali Bay

Napali Bay

Het is verrukkelijk om daar te zijn. Er staat een lekker windje en de zon verdwijnt van tijd tot tijd even achter een wolkje. Dat maakt het heel heel goed uit te houden daar.

Schildpadden!

Vanaf het eerste moment dat we op dit strandje zijn, zien we vanaf onze plek aan de linkerkant van de baai allemaal mensen staan. Ze maken foto’s en kijken allemaal dezelfde richting in. Het blijkt dat daar zeeschildpadden rond zwemmen. Vanaf waar wij zitten zien we af en toe een poot bovenkomen of een (heel groot bol) schild.

Van boven op het heuveltje waar we overheen lopen als we teruglopen, zien we de zeeschildpadden veel beter. Het is een fascinerend gezicht en ze trekken zich echt niks aan van de mensen die naar ze kijken door veelal een snorkelbril.

Ideaal strand hoor.

Tijdens ons verblijf in dit hotel zullen we heel veel op dit heerlijke strandje liggen. Het verblijf op Maui is daardoor heel wat passiever geworden dan het verblijf op the Big Island en O’ahu.

Het uitzicht van het strand over de Napali Bay.

Weldadige zon

We merken aan ons zelf dat we het aan het strand liggen wel erg lekker vinden.

Snorkelen.

Het aan het strand liggen krijgt een extra dimensie als we bij het hotel snorkelspullen huren en een onverwachte wereld onder water ontdekken. Wat is dat mooi zeg! Waar we eerst gewoon ontspannen rondzwemmen, zien we nu wat er allemaal onder ons heeft gezwommen.

Stel je het mooiste tropische aquarium voor dat je je kunt bedenken en stel je daar de meest exotische vissen in voor die je ooit gezien hebt. Wat wij onderwater zien overtreft het beeld van dat mooiste, grootste en meest exotische aquarium. Het is echt wonderschoon. De wereld onderwater is een hele serene en stille wereld.

Op het moment dat je je hoofd en je blik naar beneden richt in het water, is het stil. De vissen, waar je eerst absoluut geen weet van had, gaan daar rustig hun eigen gang in stilte. Kleine visjes Iijken tikkertje te spelen en zwemmen snel achter elkaar aan, schitterend mooie licht blauwe vissen, die bijna licht lijken te geven, zwemmen stil en statig onder je door en even verderop is een hele school donker gekleurde vissen gezamenlijk aan het ‘knabbelen’ aan een stuk koraal of rots. Het is een schitterende wereld daar beneden. We kijken onze ogen letterlijk uit.

Napali Bay met rechts het strand.

Napali Bay met rechts het strand

Een nieuwe, stille wereld.

Uiteraard kijken we uitgebreid naar een schildpad die daar onverstoorbaar aan het eten is. Af en toe gaat hij/zij even adem halen boven water om daarna weer verder te knabbelen in en aan rotsen. Steeds zwemmen er een paar visjes vlak bij de schildpad. Ze lijken te profiteren van wat de schildpad doet of eet. Het is erg bijzonder om zo vlak bij zo’n dier te zijn dat daar in zee helemaal in z’n eigen element is. Mooi hoor.

We ontdekken gedurende de volgende dagen dat als we met snorkelen wat verder (behoorlijk wat verder) de zee in zwemmen dat het water daar veel en veel helderder wordt. Er is minder zand dat ‘opwaait’ waardoor je een mooi helder beeld krijgt van alles wat er zwemt.

Op een gegeven moment zwemt er een schildpad heel rustig, bijna statig, langs. Het lijkt wel of de schildpad rustig vliegt als een grote vogel. De voorpoten zijn dan de vleugels die heel rustig op en neer bewegen. Onverstoorbaar zweeft het dier door het water. Schitterend gewoon.

De zon gaat onder over de Napali Bay.

De ondergaande zon over de Napali Bay