Plan voor vandaag.

We willen vandaag een tocht maken over de Honopaiilani Hwy en de Kahekili Hwy om de noordkant, het hoofd, van Maui. We vertrekken rond half 11.

De tocht over de Honopaiilani Hwy.

Bij het winkelcentrum hier om de hoek, halen we eerst koffie. Bij de stoplichten slaan we linksaf, i.p.v. rechts wat we normaal hier doen als we naar de Starbucks en SafeWay gaan.

Het wordt een lange en erg mooie route.

We stoppen bij heel veel parkeerplaatsen en inhammetjes. We willen gewoon ALLES zien.

Tijdens het eerste stuk op de Honopaiilani Hwy kunnen we mooi de baaien zien die hier net om de hoek liggen. Je ziet hier ‘iedereen’ snorkelen. Na de verwondering en verbazing van het zien van de grote schildpadden gisteren kunnen we ons daar toch wel wat bij gaan voorstellen.

Helemaal in het begin rijden we over de Honopaiilani Hwy.

Een baai waar iedereen snorkelt

De Honopaiilani Hwy loopt keurig langs de mooie blauwe kust. In de buurt van de Lighthouse maken we zelfs een kleine wandeling langs de kust.

De auto is geparkeerd langs de kant van de Honopaiilani Hwy.

Kijkend naar de Lighthouse en de blauwe zee

Het is daar best speciaal want er groeit daar allemaal mooi groen gras tussen de struiken. De kust is steil en hoog en het water mooi blauw. Beneden bij het water zien we vissers. Ze hebben veel vishengels uit staan en zijn met een ladder naar beneden geklommen.

Mooie blauwe zee langs de Honopaiilani Hwy.

De schitterende blauwe zee

Vervolg over de Kahekili Hwy.

Op een gegeven moment gaat de Honopaiilani Hwy over in de Kahekili Hwy en wordt deze laatste erg smal, 1-baans (later lezen we dat dit stukje best een gevaarlijk stukje van de weg is). Dat gaat daar natuurlijk langzaam want we moeten goed uitkijken voor tegemoet komend verkeer. Daar begint het ook steeds meer bewolkt te raken. De temperatuur zakt wel iets maar het blijft nog steeds heerlijk.

We rijden nu op de Kahekili Hwy.

In de mist in het noorden

Op een gegeven moment zien we het zuidelijke deel, het lijf, van Maui.

De Kahekili Hwy volgen we nu zuidelijk.

Kijkend naar het zuidelijke deel van Maui

Dit gebeurt als we de bocht om rijden en we het zuidelijke deel zien liggen.

Als we weer in de bewoonde wereld zijn aangekomen op de Kahekili Hwy zetten we TomTom aan die ons naar het hotel terug moest loodsen.

Langs de kust, waar we de eerste dag ook reden, is het wel heel erg druk. Het is zaterdag dus is er veel strand-verkeer. Onderweg stoppen we nog even bij de SafeWay waar we brood halen.

De tocht is in totaal 96 km.