Plan voor vandaag.

Gisteren hebben we een beetje veel zon gehad, dus daarmee moeten we vandaag een beetje rustig aan doen. Vanmorgen willen we eerst een wandeling maken in en door de Iao Valley maar dat blijkt daar vandaag onmogelijk te zijn. Als een andere wandeling daar in de buurt ook niet meer mogelijk is, besluiten we eerst maar eens het Queen Kaahumanu Center te rijden en daar rond te kijken.

Hookipa Beach.

Als we uitgekocht zijn, rijden we naar het Hookipa Beach Park. Op de kaart wordt dit beachpark aangeprezen als de Windsurfing capital of the world. Nou, dat willen we natuurlijk wel eens zien want we zijn redelijk in de buurt.

De weg voert langs het vliegveld en door het plaatsje Paia. Dat plaatsje zou nog behoorlijk authentiek zijn. Dat vinden wij, vanuit de auto bezien, toch wel meevallen.

Het Hookipa beach park is heel flitsend. Er staat een echt behoorlijk harde wind die schuin op de kust blaast. Op zee zijn witte schuimkoppen te zien. Er zijn windsurfers bezig met de wind mee en tegen de wind in te surfen en dat gaat heel hard.

Hookipa Beach

Af en toe worden er ook spectaculaire sprongen gemaakt. Dit gebeurt als de surfers tegen de golven in surfen. Het is echt mooi om te zien.

Terug naar het hotel.

Als we uitgekeken zijn, rijden we terug naar ons hotel. Dat is toch een afstand van 63 km.