Maui.

Hieronder is te zien wat we op het Hawaiiaanse eiland Maui zien en doen.

Het eiland Maui.

De reis.

Rond 8 uur ’s morgens rijden we weg bij ons prima hotel op the Big Island en om 1 uur ’s middags staan we voor de deur van ons hotel op Maui.

Als we van het vliegveld naar ons hotel rijden, een rit van een klein uurtje, passeren we veel schitterende witte stranden. Het valt ons op dat Maui een zeer levendige strandcultuur heeft. Dat hebben we op the Big Island en vorig jaar op O’ahu nog niet in deze mate gezien. Dit is echt een groot verschil.

We kunnen dan nog niet meteen op onze kamer, dus lunchen we eerst in het vlak aan de Napali Bay gelegen restaurant van het hotel. Daarna rijden we naar de SafeWay om wat boodschappen te doen.

Om 3 uur zijn we terug bij hotel. Onze koffers zijn dan al voor ons in onze kamer gezet.

Wat doen we op Maui?

  • Ons hotel ligt aan de Napali Bay en vanuit ons appartement lopen we naar het schitterende naastgelegen strand. Als we snorkelspullen hebben gehuurd, gaat er letterlijk een geheel nieuwe wereld voor ons open.
    Tijdens het eilandhoppen zijn we ook op Maui.

    Napali Bay

  • We maken een autotocht om de noordkant van het eiland. Vanuit ons hotel volgen we eerst de Honoapiilani Highway in noordelijke richting langs de kust. Deze Highway gaat over in de Kahekili Highway en in de plaats Kahului pakken we de Honoapiilani Highway weer op in de richting van ons hotel.
  • We willen ook graag een wandeling maken op dit eiland dus rijden we naar Iao Valley en de Iao Needle. Helaas blijkt de wandeling hier afgesloten te zijn dus bekijken we de Iao Needle en de tuin met allemaal inheemse planten.
  • Vervolgens rijden we naar Hookipa Beach dat aangeprezen wordt als de Windsurfing Capital of the World. We kijken er onze ogen uit.