Evaluatie 2014.

De zevende vakantie in Amerika is een Hawaii-vakantie. We gaan eilandhoppen. Vorig jaar hebben we het eiland O’ahu bezocht en we zijn verliefd geworden op de meer dan perfecte temperatuur, de heerlijke luchtvochtigheid en het constant waaiende verfrissende windje. Dit is de Evaluatie 2014.

Eerst the Big Island.

Dit jaar beginnen we op the Big Island. Wat echt opvalt zijn de historische plekken op het eiland. Vorig jaar op O’ahu hebben we geen vergelijkbare plaatsen gezien. Dit vinden we hier echt speciaal. Er wordt een stuk geschiedenis getoond waar we ons nauwelijks bewust van waren.

Klik hier voor een algemeen overzicht van the Big Island.

Een vissershuisje op the Big Island in de Evaluatie 2014.

We lopen naar een vissershuisje.

Volcanoes n.p.

Het Volcanoes National park is echt heel bijzonder. Zoiets hebben we nog nooit gezien.

Volcanoes national park in de Evaluatie 2014.

Dit zijn toch net ijsschotsen?

We hebben in het park gemerkt dat het weer er behoorlijk snel kan omslaan en dat als het bij het hotel mooi zonnig is, het in dit park echt niet ook zo’n mooi weer hoeft te zijn. Eigenlijk zouden we een volgende keer toch echt dichter bij dit park willen verblijven want de rit van 2 uur en een kwartier (enkele reis) is behoorlijk lang. Er zijn schitterende dingen te zien en wandelingen te maken in dit park, maar dan moet je niet eerst zo lang in de auto moeten zitten om er te komen.

Stranden?

We hebben op dit eiland nauwelijks echte stranden gezien. Ze zijn er wel, maar dan zijn ze erg klein. Waar we op het eiland O’ahu een aantal heerlijke strandjes hebben ontdekt, zijn we die op the Big Island niet tegen gekomen. Voor strandleven moet je dus niet op the Big Island zijn.

Dan naar Maui.

Het eiland-hoppen, vliegen van het ene naar het andere eiland, is heel goed te doen. De afstanden zijn klein en het is allemaal goed geregeld. Toch blijft het wel weer ‘gedoe’. Als je naar Maui gaat, tref je daar een echte strandcultuur aan. Er zijn erg veel schitterende hagelwitte stranden aan een onwaarschijnlijk blauwe zee.

Ons strandje aan de Napali Bay in de Evaluatie 2014.

Napali Bay met rechts het strand

Snorkelen.

Als je hier wat meer wil dan ‘alleen maar zwemmen’, dan is snorkelen echt een ongelofelijke ervaring. Wij zijn er in ieder geval door besmet geraakt. Wij zijn geen surfers, maar wat we bij het Hookipa Beach hebben gezien, lijkt ons behoorlijk ideaal om daar te surfen.
We vonden Maui wel vrij druk en de afstanden zijn groter dan we hadden verwacht, maar dit kan ook komen doordat wij in een hotel in het noord-westen hebben gezeten.

De evaluatie.

Klik hier voor de evaluatie van de vakanties op Kauai in 2014, 2015 en 2016.