Eerder vandaag.

We reden vanmorgen best vroeg naar het Volcanoes National park waar we begonnen met een werkelijk schitterende wandeling. Na de wandeling daalden we via de Chain of Craters road af naar zeeniveau waar we vol bewondering een door lava overspoelde weg bekeken en ook nog de Hōlei Sea Arch. Als we de Sea Arch goed gezien hebben, stappen we weer in de auto en rijden terug gereden naar het Visitor center om daarna door te rijden naar het Jagger museum.

Jagger Museum.

Dit museum heeft het mooiste en meest directe uitzicht op de nu nog werkende en actieve vulkaan. Het blijft echt regenen maar gelukkig komt het, als wij er rondlopen in iets minder grote hoeveelheden naar beneden. De regen blijft echter wel vallen want we zien op een gegeven moment wel een regenboog boven de krater ontstaan. Dat is wel een mooi gezicht.

Bij het Jagger museum zien we de vulkaan.

Door de regen ontstaat er een vaag regenboogje.

De rook die opstijgt uit de krater is wel te zien, maar eigenlijk hadden we ’s morgens tijdens de Kilauea Iki trail de rook veel beter zien opstijgen. Toen hadden we gezien dat de rook echt vies blauw was. Nu kunnen we de kleur niet goed onderscheiden. Als het helderder was geweest is dit inderdaad een erg mooie plek.

Bij het Jagger museum zien we de rokende Halema'uma'u krater.

Dichterbij de rokende Halema’uma’u krater kunnen we niet komen.

In het museum kijken we nog even rond, maar dat is niet super bijzonder.

Moe maar voldaan terug naar het hotel.

Het is inmiddels ongeveer half 5 en we zijn best moe van alle overweldigende indrukken die we hebben opgedaan, dus besluiten we terug naar het hotel te rijden.

De rit terug verliep, ook weer, zonder problemen. We zijn allebei heel voldaan over deze waardevolle en bijzondere dag als we rond half 8 terug zijn op onze kamer.