Plan voor vandaag.

Vandaag willen we naar het Volcanoes National Park rijden. Eerder hadden we dit park al in de favorieten in TomTom gezet en gezien dat we er toch iets meer dan 2 uur over rijden vanaf ons hotel.

 

De rit er naartoe.

Het is een erg mooie route. Heel gevarieerd qua begroeiing en weer. We hebben ook weer grote lavavelden gezien. Heel imposant hoor. Die lavavelden geven het landschap het uiterlijk van de maan. Schitterend.

 

Een surrealistisch lavaveld.

Het laatste deel van de route begint het te regenen en de regen wordt alsmaar erger. In totaal doen we er 2 uur en een kwartier over. Als we ons entreebewijs kopen komt de regen met bakken tegelijk uit de lucht.

We parkeren de auto en pakken de regenjassen die we vlak voor ons vertrek nog hadden gekocht. Super licht en super klein verpakt. Heel handig dus.

Het regent echt zó hard dat we besluiten het park niet verder in te gaan want je ziet gewoon ‘niks’. De regenval is waarschijnlijk een voorbode van de naderende tropische storm Wali.

 

Volcanoes national park, visitor centre.

In het Visitor center bekijken we een heel informatieve film over de uitbarsting van 1959. We zien goed hoe alles vernietigend zo’n uitbarsting is. De film duurt ongeveer 20 minuten maar het geluid is niet al te best helaas.

Na de film lopen we nog even door het bezoekerscentrum en spreken met een Ranger. Ze geeft ons een website op met een webcam waarop je kunt zien hoe het er in het park uitziet.

We besluiten niet te gaan rondrijden door het park maar naar Hilo te rijden. We willen dit stadje wel eens zien. Het schijnt 1 van de natste steden van de USA te zijn. De Ranger had voor ons de volgende spreuk over dit stadje: “In Kona you get a tan, in Hilo you get a rust”.