Vorige stop.

We zijn vandaag bezig met onze eerste tocht over dit eiland. We stopten eerst bij de Pu’ukohala Heiau nat. state site. Daarna bezochten we het oude vissersdorp in het Lapakahi state hist. park.

Na het Lapakahi state hist. park rijden we in 1x door naar het einde van de highway 270.

 

Pololu Valley lookout.

De weg eindigt bij de Pololu Valley lookout.

Helemaal aan het einde van Highway 270 kijken we onze ogen uit.

 

Een werkelijk schitterend punt dat klaarblijkelijk ook gebruikt wordt in folders en posters die reclame maken voor Hawaii.

Dit uitzicht zou zo op een ansichtkaart passen.

 

Naar beneden wandelen?

Van deze lookout gaat er een wandeling naar beneden, naar het strand. Helemaal aan het begin van deze wandeling staan veel waarschuwingsborden: voor hazardous cliffs, voor falling rocks, voor de dangerous shorebreak en tenslotte voor de strong current.

 

De waarschuwingen zijn vrij duidelijk.

Nog voordat je deze borden kan lezen, loopt het pad al behoorlijk steil en erg glad naar beneden. De grond is hier echt een soort natte en gladde klei. We twijfelen nog even of we de wandelschoenen aan doen, maar we durven het toch niet aan.

 

Hawi.

Als we uitgebreid rond gekeken hebben, stappen we weer in en rijden terug over Highway 270 naar het plaatsje Hawi. Na de auto geparkeerd te hebben, lopen we bij een winkeltje ‘As Hawi turns’ binnen. Ze hebben daar wel leuke dingen, maar niet echt heel erg de moeite waard.

Bij de buren halen we een lekker ijsje, waarna we weer in de auto stappen om terug naar het hotel te rijden.

 

Terug naar het hotel.

Onderweg kijken we nog bij wat strandjes en lopen we nog even bij de Walmart, in Kona, binnen om daar nog wat boodschappen te doen.

Om 18:20 uur zijn we terug bij ons hotel.