De omgeving verkennen.

De eerste ochtend dat we op the Big Island zijn, nog een beetje brak van de best lange vlucht van gisteren, stappen we na het ontbijt in de auto om de Alii drive, richting Kailua af te rijden.

Het drukke stadje Kailua.

In Kailua moeten we we wat langer zoeken naar een parkeerplaats. Dit is een best drukke plaats en niet zo heel erg groot. Als de auto geparkeerd is, bekijken we het centrum van dit stadje op ons gemak. De sfeer is hier echt anders dan op O’ahu, vorig jaar. We vinden het hier erg prettig.

Als we een parkeerplaats voor de auto hebben gevonden, lopen we naar de Kailua Pier. We zien in zee een super groot cruiseschip liggen. Vanaf de pier varen allemaal bootjes heen en weer met passagiers. Het is heerlijk warm en er staat een lekker briesje. We zijn nog wat gaar van de reis gisteren, dus doen we het rustig aan.

Vanaf de kade van Kailua kijken we naar een groot cruiseschip.

De ‘Pride of America’ ligt in de Kailua Bay.

We lopen een dik uur rond en bekijken o.a. de 1ste Hawaiiaanse christelijke kerk, Mokuaikaua. Het is hier wel behoorlijk druk met mensen die van het grote cruiseschip The Pride of America aan wal komen.

Als we rustig wat heen weer gelopen hebben over de pier, kopen we in een winkeltje een kaart van the Big Island. Dat maakt het plannen van onze tochten wat makkelijker. Een ander positief punt van zo’n kaart is dat de mooie, bijzondere attracties er op aangegeven staan. We hadden al een boekje van en over dit eiland, maar nu hebben we nog meer info.

Vanaf deze pier in Kailua vertrekken de bootjes met passagiers naar het cruiseschip.

Vanaf de Kailua Pier, terugkijkend naar dit drukke stadje.

Als we op de Kailua Pier staan en terugkijken naar het stadje Kailua, zien we het witte torentje van de Mokuaikaua kerk die we bezochten. We schrikken, in eerste instantie wel wat van de dreigende bewolking, maar die blijkt zicht elke dag daar te vormen boven en in de bergen.

In het water van de Kailua Bay wordt gezwommen. Het is erg idyllisch hier, met een heerlijke temperatuur, een lekker briesje en natuurlijk de zon.