De reis naar Spokane.

Om 8:15 uur rijden we uit een heel donker en zwaar bewolkt Ashford weg. TomTom wil ons eigenlijk eerst bijna helemaal terug laten rijden naar Seattle om van daaruit via de interstate naar Spokane te rijden maar daar hebben we natuurlijk geen zin in, dus plannen we nu een route via de plaats Yakima. Deze route begint ten zuiden van Mount Rainier en ook vandaag krijgen we deze berg niet te zien.

Het eerste stuk is echt heel donker en zwaar bewolkt maar zodra we onder de bergen vandaan komen is de rest van de route erg mooi met schitterende uitzichten. Zo komen we langs veel grote uitgestrekte blauwe meren waar we vaak even stoppen, kortom we genieten van deze rit.

Op weg naar Spokane.

Onderweg naar Spokane (WA).

Om ongeveer 14:40 uur rijden de parkeerplaats van het hotel op. Het hotel ligt op een heuvel en kijkt mooi uit over het stadje en het Riverfront Park. We vragen een rustige hoog gelegen kamer en krijgen een kamer op de bovenste verdieping waar we een heel aardig uitzicht over het Riverfront park hebben.

Het Riverfront Park.

Als we de spullen uitgepakt hebben, lopen we richting het Riverfront Park waarvan we een kaartje van de conciërge van het hotel hebben gekregen. De Spokane river stroomt hier dwars door de stad en de rivier heeft hier een behoorlijk verval waardoor er veel heel aardige watervallen te zien zijn.

De Spokane river.

De Spokane river in Spokane (WA).

Het verval wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit en midden in de rivier liggen wat eilandjes die heel aardig ingericht en gebruikt zijn. Het geheel van het park en de er doorheen lopende rivier komt heel ontspannen, zonnig en relaxt over.

We wandelen er lekker rustig doorheen, maken foto’s en zitten lekker in de zon. We krijgen op deze manier een goed en behoorlijk positief beeld van Spokane.

Om even over half 6 krijgen we best honger. We stappen binnen bij Luigi’s, een Italiaans restaurant en het eten smaakt prima.

Na afgerekend te hebben lopen we, rond 19:15 uur, heel rustig terug naar ons hotel.

Het Riverfront Park in Spokane.

Waterballet in het Riverfront Park.

Het is buiten nog een heerlijke temperatuur (80 F) met geen wind en een stralend blauwe lucht. Op de eilandjes in de rivier is het nog een fijne sfeer.

Top