De reis naar Seattle.

Precies op tijd, om 17:15 uur (lokale tijd), landen we in Seattle. We halen onze koffers snel van de band en stappen vervolgens in het busje dat ons naar de autoverhuur brengt. Daar aangekomen krijgen we te horen dat we geen auto hebben want de reservering was geannuleerd. We zien inderdaad op de computer ons reserveringsnummer en de tekst dat deze geannuleerd is. We regelen dat we voor 1 dag een auto mee krijgen. Deze auto moeten morgen terug. We gaan er van uit dat ons reisbureau dan voor ons een auto heeft geregeld met deze autoverhuurder.

We kiezen een full-size auto, leggen onze koffers erin, installeren TomTom en rijden naar ons hotel waar we al snel aankomen.

Op onze kamer sturen we meteen een mail naar het reisbureau over de problemen met de auto. Daarna gaan we de omgeving van het hotel bekijken. Waar zijn we beland?

Dat is een goede zet want het is echt heerlijk weer. Met het kaartje dat we van ons hotel kregen lopen we richting het water en daar genieten we van het uitzicht. Het is heerlijk om hier te zijn. Na wat omzwervingen, via een winkel Ralph’s waar we 2 stukken pizza kopen en wat fris, zijn we rond 21 uur terug op de kamer. In Nederland is het nu 6 uur in de ochtend dus we zijn nu bijna 24 uur wakker!

Om ongeveer 22 uur gaan we douchen, lezen we nog wat en gaan dan slapen.

Een andere auto.

Na het ontbijt de volgende ochtend stappen we snel in de (tijdelijke) auto. Van het reisbureau hadden we een mail gekregen dat we de auto vanaf 8 uur in de ochtend kunnen ophalen bij de autoverhuurder.

We zijn snel bij de autoverhuurder. Als alle papieren in orde zijn, gaan we naar beneden om de auto uit te zoeken. We vergelijken minstens een kwartier allerlei verschillende auto’s: hoe groot is de kofferbak, hoe zit de auto, is hij ook een beetje mooi, is hij niet smoezelig binnen etc. Uiteindelijk rijden we met een Mazda weg en rond 11 uur zijn we terug in het hotel. We kleden ons snel om want nu willen we eindelijk iets gaan zien van de stad.

Wandeling door Seattle.

Uit het boek Seattle van Frommers halen we een route die we willen lopen. Eerst naar het Olympic sculpture park, daarna langs de Alaskan way, langs de pieren en het water, bij pier 59 omhoog naar Pike Food en Fish market, dan weer terug naar het water om misschien de watertaxi te pakken en als we daarvan terug zijn, omhoog terug naar de Monorail die ons dan naar Seattle Center brengt.

De haven van Seattle.

In het water in Seattle ligt deze lange lijn met drijvers.

We lopen de hele geplande route en doen alles wat we van plan waren, behalve de watertaxi. Daar hebben we toch niet zo’n zin in.

We zijn toch niet zo heel erg enthousiast over Seattle. Het is allemaal wel aardig maar niet bijzonder. Het Olympic Sculpture park is best aardig, het lopen langs het water is niet echt heel speciaal maar vooral druk.

Na een lekkere lunch, lopen we naar de Monorail. Dat blijkt toch een stukje lopen want deze blijkt pas te beginnen redelijk dicht bij ons hotel. Het ritje is kort en (ook weer) best aardig.

De Monorail van Seattle komt er aan.

De Monorail rijdt het station binnen.

We komen uit vlak bij / onder de Space Needle waar we een beetje omheen lopen.

Chihuly Garden en Glass tentoonstelling.

Er blijkt ook een Chihuly Garden en Glass tentoonstelling te zijn. We besluiten niet in de Space Needle te gaan maar naar de glas tentoonstelling te gaan. Deze is heel heel bijzonder. Werkelijk schitterende glas kunst en erg mooi tentoongesteld. Onze hele dag klaart op door deze tentoonstelling. De tentoonstelling binnen, waar we heel erg mooie objecten schitterend uitgelicht zien. Ook buiten zijn er glasobjecten te zien, waar de zon en de planten een mooi compleet decor vormen.

Seattle
Seattle
Seattle
Seattle

We kijken zeer geboeid naar deze bijzondere kunst. Ook kijken we nog even naar een paar filmpjes van en over deze kunstenaar.

Rond 17 uur wandelen we terug naar ons hotel. Op de terugweg lopen we nog een grocery binnen om wat brood met wat beleg te halen voor het avondeten.

Morgen rijden we naar Mount Rainier national park.

Top