De reis naar Portland.

Als we bij de Bonneville Dam genoeg gezien hebben, besluiten we meteen door te rijden naar Portland.

Als we Portland in rijden is het wel druk. Op de andere rijbaan wil iedereen de centrum uit, terwijl wij er juist in willen. Dat is dus wel prettig en we kunnen goed doorrijden.

Bij ons hotel, laden we de koffers uit en gaan naar binnen. We hebben een mooie kamer in een mooi chique hotel.

Vervolgens lopen we even ons hotel uit om te zien waar we eigenlijk zitten. We zien snel het restaurant waar de conciërge voor ons een tafel had geboekt om 7 uur. Het eten die avond is meer dan voortreffelijk. Alles is prima daar!

Fietsen door Portland.

De volgende ochtend lopen we om 9:30 uur de kamer uit en lopen we naar de fietstours die we hebben geboekt.

Met deze Bike Tours fietsten we door Portland.

Met deze Bike Tours fietsten we door Portland.

Onze tourleider, Sam, fietst ons kris kras door Portland. Het is een aardige stad maar het heeft niet de allure van Chicago of New York. De stad valt op door de stadsplanning, er is geen echte hoogbouw maar verder zien we weinig spectaculairs.

De stad probeert zo compact mogelijk te zijn. Men wil de mensen in de gelegenheid stellen om snel op hun werk te kunnen zijn. Dat lukt nog niet helemaal, maar er wordt aan gewerkt. Ze zijn druk bezig met ruimtes vrij te maken voor de fiets.

Op de Hawthorne Bridge in Portland worden de fietsers geteld.

Her en der wordt geteld hoeveel er fietsers er vandaag waren.

Er zijn nadrukkelijk groene fietspaden op de weg, soms zijn die fietspaden niet groen, maar zijn ze verschoven naar achter de geparkeerde auto’s. Ze zijn hier duidelijk nog mee aan het experimenteren.

Veel zwervers.

Wat ons opvalt zijn toch wel de vele zwervers. Dat geeft niet zo’n prettig gevoel. Sam vertelt dat er veel opvang en hulp programma’s zijn voor de zwervers. In de zomer komen er dan ook meer naar Portland.

Food carts.

De stad probeert ook groen te zijn, maar dat lukt maar ten dele. Erg opvallend zijn de vele en vele Food carts.

Een mooi versierde Food Cart in Portland.

Sommige Food carts zijn mooi versierd.

Dit zijn particuliere, kleine tentjes die ieder hun eigen specialiteit hebben. De Food carts schijnen ook van plaats te veranderen. Ze staan op publieke parkeerplaatsen en nemen telkens de ruimte in van 1 parkeerplaats. De gemeente Portland schijnt deze restaurantjes streng te keuren, als ze verplaatsen of als ze een ander menu krijgen. Bij veel van deze tentjes is het, bijv tussen de middag hartstikke druk. Er zijn ook goede faciliteiten, zoals gewoon met de creditcard betalen. Makkelijk hoor.

Als je in tripadvisor kijkt, worden er 1500 restaurants geteld waarvan er ongeveer 500 Food carts zijn. Dat is veel en ook uniek. Dit hebben we nog niet zo gezien. Het is niet alleen uniek, het is ook heel breed geaccepteerd want je ziet ‘overal’ mensen eten halen en het dan vervolgens her en der in de stad, op pleintjes opeten.

De fietstocht duurt van 10 tot 12 uur. Als we terug zijn, nemen we afscheid van Sam en gaan te voet verder door de stad.

Wandelen door Portland.

We hebben aan het einde van de dag het gevoel dat we zo’n beetje elke winkelstraat, elke streetcorner en elk pleintje in de stad gezien hebben. Met de stadsplattegrond, die we van het hotel kregen, in de hand zoeken en bezoeken we van allerlei dingen.

Na het fietsen gaan we eerst opzoek naar een Food cart waar we iets te eten kunnen halen voor de lunch want het is inmiddels over half 1 en we hebben iets van 6 mijl gefietst. We halen beiden een southern sandwich met pulled pork en daar een lekkere mustard dressing overheen. We eten dit op, op een pleintje vlak achter ons hotel, op een muurtje in het zonnetje. Het smaakt heel goed.

Waar is het postkantoor?

Als we in het hotel wat luchtigere kleren aan hebben gedaan doen we wat kleine inkopen voor het thuisfront. We kopen tenslotte 6 ansichtkaarten. We kunnen wel de kaarten kopen, maar geen postzegels. De mevrouw bij de kassa vertelt dat dat heel makkelijk was want de post-office is “daar en daar”. Het postkantoor blijkt 34 jaar lang ergens midden in de stad te hebben gezeten maar nu verhuisd te zijn naar aardig wat blocks weg.

Maar ja, ansichtkaarten zonder postzegels zijn vrij nutteloos dus gaan wij op zoek naar de post-office. Na een behoorlijke zoektocht en vele blocks verder vinden we het postkantoor uiteindelijk en kopen de 6 postzegels.

Als we het postkantoor uit lopen, blijkt dat we zo’n beetje aan het andere einde van de binnenstad staan t.o.v. ons hotel. We plannen een wandelroute terug die ons kris kras door de stad voert. Hier links, deze straat een paar blokken uitlopen, dan weer een blok links enz.

Wat en waar eten we?

Uiteindelijk komen we aardig moe en behoorlijk bezweet aan bij ons hotel. Als we een beetje zijn uitgerust, gaan we nadenken over het avondeten.

We besluiten dat we het avondeten van een Food cart wel eens willen proberen. Op internet lezen we dat niet alle Food carts ook in de avond open zijn dus lopen we om even over 6 uur richting O’Bryant square schuin achter ons hotel. Heel rustig bekijken we veel verschillende ’tentjes’ om te zien welke ons het meest aanspreekt.

Ons avondeten wordt bereid in Portland.

Bij deze Food cart halen we ons avondeten.

Uiteindelijk lopen we met het volgende terug naar onze kamer: Beef Teryaki voor Gerda en BBQ Spicy Chicken voor Martijn. Bij beide maaltijden zit witte rijst, sla met een dressing en glasnoedels. We krijgen het mee in een plastic zak. Het smaakt verrassend goed, lekker pittig.

Wat een dag was dit zeg!

Top