De reis naar Pendleton.

Na een goed ontbijt, buiten op de patio van het hotel, rijden we om 9:15 uur weg uit Lewiston naar Pendleton.

Er wordt zowel in Lewiston als in Pendleton een enkele onweersbui verwacht en een hoge temperatuur. Tijdens de reis loopt de temperatuur inderdaad gestaag op, maar als we in de buurt van Pendleton komen, wordt de bewolking dikker en loopt de temperatuur (gelukkig) wat terug.

De reis verloopt rustig en soepeltjes. We rijden vandaag door 3 staten: Idaho, Washington en tenslotte Oregon. De gebieden waar we doorheen reizen zijn mooi heuvelachtig en we passeren grote akkers met vooral graan.

Op weg naar Pendleton.

We rijden langs en door eindeloze graanvelden.

Op veel van die akkers wordt het graan trouwens van het land gehaald.

We doen redelijk rustig aan want het is een wat kortere rit vandaag. Om 12:40 uur rijden we de oprit van het hotel al op.

Plannen voor de middag.

We zien dat dit hotel een aardig buiten zwembad heeft met een groot terras en goede ligstoelen. Daar kunnen we vanmiddag ook wel eens terecht komen, bedenken we ons.

Op de kamer, met een erg mooi uitzicht op uitgestrekte licht glooiende akkers en in de verte heuvels, leggen we de koffers op de goede plaats.

Een mooi wijds uitzicht vanuit onze hotelkamer in Pendleton.

Het mooie wijdse uitzicht vanuit onze hotelkamer in Pendleton.

We hadden in de voorbereiding gezien dat er in Pendleton een Underground attractie is en dat je je daar van tevoren voor moest aanmelden. Bij de receptie van het hotel horen we dat ze op Tuesday (vandaag) helaas gesloten zijn. Helaas, dat is niet anders. We hebben ook iets gelezen van de Woolen Mills waar ook een excursie is.

De Woolen Mill.

We besluiten eerst maar eens naar de Woolen Mill te rijden. Dit is een winkel met aan de achterzijde van de winkel een fabriek waar de producten zelf worden. De eerstvolgende gratis excursie is om 15 uur en het is dan 14 uur. We hebben zin om een uur in deze winkel rond te blijven hangen.

Er hangen wel erg mooie spullen in deze grote winkel maar alles is toch behoorlijk boven ons budget. Om 14:30 uur hebben we genoeg gezien en stappen we weer in de auto.

Het centrum van Pendleton.

We rijden vervolgens naar het city centre van Pendleton om te zien of de Underground tour echt dicht is.

We parkeren de auto en lopen het oude centrum in.

Nou, niet alleen de Underground tour is dicht, zo’n beetje alle winkels zijn dicht vandaag. We lopen wat rond en komen tot de conclusie dat we niet zo bitter veel missen aan Pendleton.

Als we teruglopen naar de auto, zien we een kledingwinkel waar sale is. Gerda koopt er een heel mooie broek. Niet duur en modieus.

Zwembad.

We rijden terug naar het hotel en liggen tot even over 18 uur in het lekkere zwembad. Dat is heel relaxt.

Top