Plannen voor vandaag.

We willen naar Lanikai beach rijden. Dit ligt eigenlijk naast Kailua beach park waar we eerder waren en waar we het goed toeven vonden. In de Frommers-gids lezen we heel goede dingen over dit strand. Het is geen beach park, dus er is geen toilet en geen toezicht, maar het uitzicht van dit strandje moet erg mooi zijn.

Vanavond vliegen we terug, eerst naar Washington Dulles en daarna door naar Amsterdam Schiphol. De vlucht vertrekt om 20:05 uur, we moeten er dus in ieder geval rond 17:00 uur op het vliegveld zijn, rond 16:30 bij Alamo dus moeten we uiterlijk rond 16 uur vertrekken bij het hotel. We hebben geregeld dat we niet eerder uit onze kamer hoeven vandaag. We nemen ons nadrukkelijk voor om niet te gaan haasten. Beter te vroeg op het vliegveld en daar rustig zitten, dan te moeten haasten.

Na het lekkere ontbijt, zitten we om 9:05 in de auto.

Punchbowl Cemetery.

Het verkeer in Honolulu zit vanmorgen weer behoorlijk vast en net als we op de Pali highway rijden, realiseren we ons dat we waarschijnlijk vlak langs het National Memorial cemetery of the Pacific (in de volksmond Punchbowl cemetery genoemd) komen. Dit is een begraafplaats die lijkt op Margraten.

Als we er aankomen, is aan de rand van deze grote begraafplaats net een begrafenis aan de gang.

Op weg naar Lanikai Beach bezoeken we de Punchbowl cemetery.

De ingang van de Punchbowl cemetery.

We zien 3 militairen staan en even later klinkt de Last Post over de begraaplaats. We krijgen allebei kippenvel.

De graven hier zijn geen kruizen maar allemaal liggende stenen.

Op weg naar Lanikai Beach lopen we over de indrukwekkende Punchbowl cemetery.

We zijn onder de indruk van de begraafplaats.

Er liggen 35.000 mensen begraven van in totaal 3 oorlogen: oorlogen in Azië en de Pacific, de 2de Wereldoorlog, Korea en Japan. De begraafplaats zelf schijnt de krater te zijn geweest van een oude vulkaan.

Op weg naar Lanikai Beach.

De graven worden mooi door groene glooiende heuvels omsloten.

Wij lopen er even rond, terwijl de Amerikanen er zélf meest met de auto rondrijden. Dat is hier heel gewoon. Het is er mooi, respectvol en vredig.

Na ongeveer 3 kwartier stappen we weer in de auto, het is dan ongeveer 10:30 uur.

Lanikai Beach.

De rit naar het strand is dan nog ongeveer een half uur rijden.

Lanikai is een klein, vrij duur, plaatsje. Het ligt erg mooi. We worden er meteen verliefd op. Er staan mooie huizen, het is allemaal mooi aangelegd en goed verzorgd.

We parkeren de auto en lopen met onze spulletjes naar het strand. We zitten echt schitterend in heerlijk zacht wit zand en met een mooi uitzicht op 2 eilandjes in de verte.

Dit is het mooie Lanikai Beach.

Aan het mooie witte strand van Lanikai Beach.

Het is, wederom, een ansichtkaart waar we in terecht zijn gekomen en weer een heel ander strand dan we eerder op dit eiland zagen. Veel mensen met jonge kinderen. Er hangt een prettig sfeertje.

Van 11:00 tot ongeveer 13:20 uur blijven we op dit strandje.

Schitterend Lanikai Beach.

Schitterend Lanikai Beach.

Als we terugrijden naar het hotel genieten we van de laatste ontspannen momenten op dit fijne eiland.