Weg uit de drukte.

Tot vandaag kennen we dit eiland alleen van wat we van Honolulu hebben gezien: een grote, drukke strandstad die lijkt op Benidorm of een andere super toeristische strandstad en natuurlijk Pearl Harbor. We willen vandaag naar het Kailua Beach park rijden en op de route er naartoe meer van ons eiland zien.

Het Kawaikai Beach park.

We rijden Honolulu uit via de highway 72 naar het oosten. Onderweg halen we koffie en die drinken we op bij het eerste beach park waar we langs komen: het Kawaikai beach park.

Je hebt hier van dit soort beach parken die allemaal grenzen aan de zee, met picknick tafels, bomen, douches en toiletten.

Dagtocht naar Kailua Beach park.

Het kleine Kawaikai Beach park.

We zijn echt meteen helemaal uit de drukke stad Honolulu. Dit is een mooi parkje, we gaan er even rustig zitten en genieten van de rust, de stilte en het mooie uitzicht.

De Haloma Blowhole.

Als we de koffie op hebben, rijden we door richting Hanauma Bay. We stappen uit bij zo’n beetje elke parkeerplaats of lookout. De meest spectaculaire is de Haloma Blowhole.

Dagtocht naar Kailua Beach park.

De Haloma Blowhole.

Het water spat daar enorm op en de kleur blauw van het water is schitterend. Bijna onwerkelijk.

Dagtocht naar Kailua Beach park.

Een onwaarschijnlijk blauwe zee.

Het Sandy Beach park.

Daarna rijden we door naar het Sandy beach park. Op de kaart staat dat dat water alleen geschikt is voor experts. Bij dit strand schijnt (bijna) permanent een ambulance te staan.

Als we staan te kijken, snappen we wel waarom. De golven zijn hier gigantisch hoog. Dit is echt wel spectaculair. Er wordt hier voornamelijk aan body surfing gedaan. Zo’n plank is breder dan de gewone surfplanken.

Dagtocht naar Kailua Beach park.

De mannen die dit doen, gaan echt heel heel hard en ook erg vaak behoorlijk over de kop. Het is schitterend om te zien.

De Makapu Lookout.

Daarna rijden we door naar de Makapu lookout. Weer een mooi punt, waar je heel ver weg kan kijken.

Dagtocht naar Kailua Beach park.

Uitzicht vanaf de Makapu Lookout.

Het lijkt wel alsof je in een eigen ansichtkaart staat, zo mooi is het uitzicht hier.

Het Kailua Beach park.

Dan rijden we door naar het Kailua beach park. Het is erg leuk om hier naartoe te rijden, want we komen eerst echt in het stadje Kailua. Er staan hier erg fraaie huizen. Je kan vaak aan de auto zien of het huis goed onderhouden wordt. Echt mooi en relaxt.

De parkeerplaats van dit Beach park is best vol, dus moeten we even wachten tot er 1 vrij komt. We slepen alle spullen vervolgens mee naar het strand. We kiezen een plekje op een heuvel(tje) direct aan zee. Het is erg idyllisch. Er staat een lekker briesje, de zon schijnt en het is er gezellig druk.

Dagtocht naar Kailua Beach park.

Het strand van het Kailua Beach park.

Hier blijven we zitten tot ongeveer 15.30 uur.

De Pali Lookout.

Terug rijden we over de Pali highway. Die gaat helemaal over de bergrug heen die volledig in de wolken hangt. Vreemd genoeg koelt het er nauwelijks door af. We rijden naar de Pali lookout waar je midden in een tropisch regenwoud staat. Heel mooi met lianen, bamboe en geweldige dikke bomen.

Dagtocht naar Kailua Beach park.

Het uitzicht vanaf de Pali Lookout.

Bij het uitzichtpunt is het wat frisser maar het uitzicht over windward Oahu is overweldigend mooi.

Uiteindelijk zijn we rond 17.30 uur in de hotelkamer.

We vinden dat we vandaag het eiland Oahu pas echt goed gezien hebben!

Top