Langs de westkust.

We willen vandaag de westkust van het eiland bekijken en uitkomen bij het Kaena Point. Dat is de enige hoek die we nog niet gezien hebben.

We voeren in TomTom een route op via Waipahu, Nanakuli, Maili, Waianae en Makaha. Heen en terug zegt TomTom dat dat ongeveer 144 km is.

Om 10:30 rijden we weg bij het hotel. Eerst tanken we en halen we koffie. Als we goed en wel op de Freeway rijden is het 11 uur.

Levis Outletstore in het Waikele shopping center.

De Freeway is hier in Honolulu eigenlijk altijd behoorlijk druk en we willen de koffie opdrinken, dus wat doe je dan als er geen rustplaatsen langs de Freeway zijn? Je gaat de Freeway af bij zomaar een afslag. In dit geval rijden we er af bij het Waikele shopping center, stom toevallig daar. Als je de koffie ook op wil drinken, moet je de auto wel ergens parkeren. Na het drinken van het lekkere bakkie, willen we terug rijden naar de Freeway, maar we rijden dan langs een Levis outletstore.

Die kunnen we niet links laten liggen, dus parkeren we de auto daar en kopen in deze winkel uiteindelijk 3 broeken. We betalen voor drie broeken wat we in Nederland normaal voor 1 broek betalen.

Verder langs de westkust.

Als alles is ingeladen, rijden we de Freeway weer op. Deze verandert al vrij snel in een highway en de snelheid gaat er dan goed uit. Het land waar we langs rijden is erg droog en warm. De strandjes die we zien hebben weinig tot geen beschutting.

Op weg naar het Kaena Point state park.

Lokale jeugd aan het strand van Nanakuli.

We stappen wel ergens uit, maar blijven daar toch niet zitten en rijden snel weer door.

Uiteindelijk eten we onze lunch op een heel warm strandje: het Makaha beach park. Het zand is zo warm, dat je er op blote voeten niet op kan lopen. als we onze boterhammetjes op hebben, besluiten we toch door te rijden, want we vinden dit strandje niet gezellig en het is er gewoon te warm.

Kaena Point State park.

We rijden door tot zo’n beetje het einde van de weg. We stappen uit bij het Kaena Point State park. Daar is het echt schitterend. Heel woeste en hoge golven, een schitterend hagelwit strand en mooie groen begroeide bergen achter ons met satelliet tracking stations er bovenop.

Het strand van het Kaena Point state park met de achterliggende bergen.

Het strand en de bergen bij het Kaena Point State park.

Weer zo’n ansichtkaart waar we in zitten!

We settelen ons op dit mooie strand en kijken onze ogen uit. Je blijft maar kijken naar die hele hoge golven.

De rotsen aan de uiteinden van het strand van Kaena Point zijn gevaarlijk.

Pas op voor golven en (scherpe) rotsen.

De golven slaan stuk op rotsen vlak voor ons.

Grote golven slaan stuk op de rotsen van het Kaena Point state park.

De golven zijn hier groot en zeer sterk.

Prachtige uitbarstingen geeft dat hoor. Schitterend.

Zwemmen!!

We lezen veel en kijken rond, maar op een gegeven moment krijgen we het toch best warm. Overal staan bordjes die ernstig waarschuwden om te gaan zwemmen. Er staat klaarblijkelijk een zeer sterke stroming en de golven slaan zeer krachtig tegen de rotsen. We zien een stukje verderop echter veel mensen zwemmen.

We besluiten dat toch ook maar eens te proberen. Dat is een hele enerverende ervaring hoor. De stroming is heel, heel erg krachtig. Je kan daar gewoon niet normaal in blijven staan, want je wordt ogenblikkelijk mee gezogen of weg geduwd. Het blijkt ook niet mogelijk om in een golf te blijven staan. Die gooit je met het grootste gemak omver. Daar kunnen we ons beslist niet tegen verzetten. We moeten heel erg oppassen om niet in de branding te blijven staan want dan worden we omver gegooid. Als je net wat verder in zee zwemt en daar blijft zwemmen, dan is er geen probleem, maar zodra je in de branding staat moet je echt heel erg oppassen.

Ons uitzicht op het Kaena Point state park aan het einde van de middag.

Vlak voordat we vertrekken staat de zon al wat lager.

Het geeft wel een kik hoor om daar te zwemmen. De temperatuur van het water is trouwens prima. Super!

Terug (in de file).

Rond 5 uur krijgen we toch eigenlijk al een beetje honger, dus besluiten we de spullen in te pakken en naar de auto te gaan. TomTom geeft aan dat we rond 18:10 uur bij het hotel zijn. Nou, dat wordt uiteindelijk 18:45 uur want de Freeway staat in Honolulu helemaal compleet vast. Het gaat dan stapje voor stapje.