Hieronder is te zien wat we op het eiland O’ahu allemaal doen.

De vlucht van Seattle naar O’ahu.

We vinden de vlucht van Seattle naar O’ahu toch wel lang, 6 uur. Zeker na de lange dag (met het onvergetelijke concert van Paul McCartney) die we gisteren hadden, met alle inspanningen en emoties.

Om 21 uur lokale tijd landen we. We moeten wat langer wachten dan we gewend zijn tot we alle koffers hebben. Als we alles hebben stappen we in het busje van de autoverhuurder Alamo. Ook daar moeten we even wachten, maar dan hebben we toch onze eigen auto.

TomTom loodst ons vervolgens vlot naar ons hotel waar we rond 23:15 uur aankomen.

Wat doen we op dit eiland?

Op het kaartje van het eiland O’ahu (hierboven) zijn de plaatsen gemarkeerd die we bezoeken tijdens een (dag)tocht.

  1. We bekijken heel uitgebreid Pearl Harbor. Dit is een onvergetelijke plek.
  2. We maken een tocht vanaf ons hotel (vlak bij Waikiki Beach) langs de zuid-oost punt van het eiland (over Highway 72). We komen langs het Sandy Beach park en de Makapu lookout. Daarna gaan we lekker liggen aan het strand van het Kailua Beach park en genieten op terugweg naar het hotel van het uitzicht bij de Pali Lookout.
  3. Vanaf het hotel maken we een grote tocht naar de kust in het noord-westen bij Haleiwa (via Highway 99). Dan gaan we naar Kawela Bay en Kahuku om vervolgens aan het strand van het Malaekahana Bay State Rec. Area lekker tot rust te komen. Op de terugweg komen we weer langs de Pali Lookout.
  4. We rijden een mooie weg langs de westkust van het eiland en rijden langs Makakilo City, Nanakuli en Makaha en komen uit bij het Kaena Point State park. Daar blijven we lang liggen en rijden aan het begin van de avond terug naar het hotel (heen terug toch ongeveer 145 km).
  5. Op de dag dat we terugvliegen naar huis, rijden we via de National Memorial Cemetery of the Pacific naar het schitterende Lanikai Beach.
Lanikai Beach op het eiland O'ahu.

Schitterend Lanikai Beach.

Top