De reis.

Vanavond is het concert van sir Paul McCartney!! Daar hebben we enorm veel zin in. Vanuit Cannon Beach rijden we via Astoria en Longview, via een op de kaart als mooie groene route aangegeven naar de Interstate. Helaas is deze weg echter saai en erg toeristisch.

Als we op de Interstate zitten, is het al ongeveer 13:30 uur en lunchen we eerst even. Na de lunch steken we de Interstate weer op. De rit op de Interstate gaat in eerste instantie heel goed. Het is wel druk, maar we kunnen goed doorrijden. Net voor Olympia komen we echter in een file terecht. Die file duurt vervolgens eigenlijk tot vlak voor Tacoma, even voor Seattle. De file is erg vervelend rijden, erg vermoeiend en we twijfelen op een gegeven moment of we überhaupt wel op tijd in Seattle kunnen zijn voor het concert. Gelukkig is de file op tijd opgelost en zijn we om 17:18 uur bij het hotel. We zijn dan wel moe.

Naar het concert van Paul McCartney.

Om even over 6 uur zijn we fris en vol goede moed in de lobby. De conciërge van het hotel, die voor 2 andere Amerikanen vervoer heeft geregeld naar het stadion waar het concert wordt gegeven, vraagt aan deze mensen of wij mee mogen rijden. Zij hebben er geen bezwaar tegen als we met ze meerijden.

De taxi is er al snel. We zitten in de taxi met een erg aardig echtpaar uit Minneapolis, Minnesota. Zij hadden in hun woonplaats het concert al een gezien, maar hadden deze tickets in Seattle gewonnen. Ze hadden vreselijk mooie plaatsen en alles was betaald: de vlucht en het hotel.

De taxi zet ons af dicht in de buurt van het stadion. We lopen met de meute mee richting het stadion waar wij moeten zijn. Het is echt super druk, maar het gaat allemaal heel netjes en beheerst. Al snel zijn we bij de kaartcontrole.

Als we binnen zijn, gaan we 3 roltrappen omhoog en halen dan eerst iets te eten.

Het concert.

Als we klaar zijn met eten, zoeken we onze plaatsen op. We zitten, ondanks de hoogte en de afstand tot het podium toch wel erg mooi. Behoorlijk recht voor het podium en een goed zicht op ‘alles’.

Het stadion vult zich al aardig voor het concert van Paul McCartney.

Voordat het concert begint.

Het concert begint rond 20:30 uur. Wat moet je daar nou over vertellen? Het is GIGANTISCH! Wat heeft die man, op z’n 72ste nog een energie en een kracht. Het is zo ongelofelijk goed, muzikaal zo perfect. Ondanks de afstand kunnen we alles perfect volgen op de gigantische videoscreens en het geluid is lekker hard. We genieten enorm. Met de Coolpix maken we foto’s en filmen we. Het is bijzonder om met allemaal mensen in een stadium te zitten, allemaal luisterend naar mooie muziek.

Het geluid is prima van het concert van Paul McCartney.

We kunnen het goed zien én horen.

Iedereen is enthousiast en positief. Er wordt gedanst, meegezongen en heel heel luid geapplaudisseerd. In totaal zijn er 2 toegiften met ook nog plaatselijke muzikanten uit Seattle. Het blijken de muzikanten te zijn van de oude bekende band Nirvana (van de legendarische Kurt Corbain). Ze spelen samen met Paul een stuk van hunzelf, maar dat vinden we een enorme bak herrie.

Wat een schitterend concert van Paul McCartney zeg!

Een schitterend concert!

We herkennen tijdens het concert een aantal stukken van de dvd van Paul McCartney van het optreden in New York. Hierdoor genieten we misschien nog wel meer.

Om 23:35 uur is het afgelopen, na 3 uur swingen en genieten.

Terug naar het hotel.

Al vrij snel staan we weer op de begane grond waar we op zoek gaan naar hoe we terug komen naar het hotel. We vragen het mensen die uit Seattle komen. Zij adviseren ons rechtdoor te lopen, de meute volgen en dan een beetje rechts aanhouden waardoor we op 2nd av terecht moeten komen. Daar zouden we zeker een taxi kunnen aanhouden.

Dit is een goed advies en klopt precies, want om 0:15 uur zijn we bij het hotel.

Top