De reis.

Vandaag reizen we van Portland via Cannon Beach naar Seattle.

De reis van Portland naar Seattle is op zich kort, TomTom zegt nog geen 3 uur. We besluiten om toch nog een stukje van de kust bij Portland te bekijken. Deze is heel speciaal met grote rotsen die in de zee liggen als een soort puisten.

Vanuit Portland rijden we eerst naar Cannon Beach en daarna via Astoria en Longview naar de Interstate die richting Seattle loopt. Deze route is iets meer dan 4 uur en daarmee kunnen we rond 15:45 bij het hotel zijn. Met wandelingetjes, lunch en rusten zijn we dan ruim op tijd in Seattle waar we vanavond naar het concert van Paul McCartney gaan (het concert begint om 8 uur) .

Om even voor 9 uur zitten we in de auto. We zijn snel Portland uit, het is behoorlijk bewolkt en ook een beetje frisjes ongeveer 10c ) Het lijkt erop dat het aan de westkust van Amerika in de ochtend structureel bewolkt en fris(ser) is.

Cannon Beach.

Na een half uurtje rijden klaart het weer op en wordt het mooi helder. Bij de bergen, richting de kust, wordt de bewolking echter weer dikker. Deze bewolking blijft hangen tot in Cannon beach, waar we rond 11 uur aankomen. Het is behoorlijk fris als we uitstappen dus we houden onze lange broek en spijkerjasjes aan.

Cannon beach is een mooi, goed verzorgd en heel bloemrijk klein stadje. Het ziet er erg lieflijk uit. We lopen vanaf de parkeerplaats direct naar het brede strand. De wind waait dan behoorlijk guur over het strand. We zien de Haystack Rock, een heel groot rotsblok die in zee vlak voor de kust ligt, natuurlijk meteen.

De Haystack Rock zien we meteen liggen in Cannon Beach.

De Haystack Rock zien we meteen liggen.

Aan onze rechterkant zien we nog meer van deze rotsblokken in zee liggen, maar de grootste, waar Cannon beach bekend om is, ligt wat meer naar links. We besluiten richting deze grote Haystack te wandelen.

We zien kinderen op blote voeten en korte broek op het strand rondlopen en krijgen er spontaan kippenvel van.

Het is een heel onwerkelijk gezicht, zo’n enorme rots in zee. We er kunnen redelijk dichtbij komen.

Een andere grote rots voor de kust van Cannon Beach.

De grote rots ligt dicht op de kust.

Na ongeveer 3 kwartier hebben we echt genoeg gezien en lopen we terug naar de auto.

Cannon Beach is een mooi, goed verzorgd plaatsje.

Cannon Beach is een bloemrijke plaats.

Op de terugweg naar de auto zien we heel veel hele mooie bloemen in het dorp. Heel goed verzorgd.

Op weg naar Seattle.

De route via Astoria en Longview staat op de kaart als een mooie groene route, maar we vinden er eigenlijk ‘niks’ aan. Heel toeristisch en niet prettig om doorheen te rijden.

Top