De reis naar Toronto.

TomTom geeft aan dat de rit van Niagara Falls naar Toronto iets meer dan een uur kost, dus willen we niet via de snelste route naar Toronto rijden, maar via een omweg. We kiezen een mooie weg via de plaatsen Niagara-on-the-lake en Jordan.

Deze route geeft ons een mooi beeld van de binnenlanden van Canada. We vinden het hier toch echt anders uit zien dan in de VS. Het doet voor ons gevoel meer Europees aan, maar we kunnen niet goed de vinger leggen op wát dan precies anders is. Het gebied waar we doorheen rijden is een wijngebied met overal winerys en veel wijngaarden. De huizen liggen ook ‘wat knusser bij elkaar’ en dat maakt het minder Amerikaans.

De Niagara River mondt uit in Lake Ontario.

De Niagara River mondt uit in Lake Ontario.

In Niagara-on-the-lake stappen we nog even uit en kijken naar de Niagara River die in deze plaats uitmondt in Lake Ontario.

Na Niagara-on-the-lake rijden we nog een tijdje min of meer langs Lake Ontario maar als het gebied om ons heen wat minder mooi wordt, typen we in TomTom het hotel in Toronto in en daar rijden we vervolgens vlot naar toe. De weg is dan niet bijzonder mooi meer, maar het schiet wel op.

Rond half 4 zijn we op onze kamer.

CN-Tower.

We besluiten naar de nummer 1 attractie van Toronto te gaan, de CN-tower. De conciërge vertelt dat het ongeveer 25 minuten wandelen is. Wij doen er ruim 20 minuten langer over en is behoorlijk saai: vooral kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Deze wandeling is geen reclame voor de stad Toronto.

De CN-Tower in Toronto.

Aan de voet van de CN-Tower.

Als we aan de voet van CN Tower staan, kopen we kaartjes voor het Observatie platform en voor de Glazen vloer. De lift gaat in een noodgang naar boven.

Uitzicht vanuit de CN-Tower op Toronto.

Uitzicht vanuit de CN-Tower.

Boven worden we beloond met een erg mooi uitzicht, alleen jammer dat hier glazen ruiten voor zitten.

Als we hebben genoten van het wijdse uitzicht, dalen we 1 verdieping af naar waar de glazen vloer ligt.

Door de glazen vloer kijk je 342 meter recht naar beneden.

Door de glazen vloer kijk je 342 meter recht naar beneden.

Dat is wel heel spectaculair hoor, om 342 meter recht naar beneden te kijken tussen je eigen voeten door. Heel wat daredevils gaan op hun buik of rug op de tegels liggen en laten zich dan fotograferen. Wel erg grappig hoor.

Voor de echte waaghalzen is er nog een nieuwe attractie sinds 2011- op de rand van de toren aan de buitenkant… Uiteraard met allemaal zekeringen en touwen maar je moet maar durven.

Rond 17:45 uur staan we weer beneden en lopen weer terug naar het hotel. Ditmaal lopen we met de kaart via een mooiere route en die is heel wat aantrekkelijker dan de gekozen heenweg. Nu komen we wel langs allemaal winkeltjes en zo.

Bij het Yonge – Dundas square, dat een klein beetje lijkt op een mini Times-Square (New York) in Downtown Toronto, eten we in het restaurant Jack Astor bar and grill en daarna lopen we rustig terug naar het hotel.

Loblaws.

Naast ons hotel blijkt een súper grote winkel te zijn, Loblaws, met allerhande verse spullen. Werkelijk schitterend hoor. Het brood dat we daar kopen is nog warm, we zien op een andere plek dat er taarten gemaakt worden, alles vers en van goede kwaliteit. Daar we honger hebben als we er rond lopen, moeten we ons inhouden om niet een hele mand vol te kopen.

Strand-dag.

Als we lekker gegeten hebben, stappen we in de auto en rijden naar een strandje toe dat we op internet ontdekt hebben: Woodbine Beach. Na het parkeren van de auto pakken we onze spullen en sjouwen de best zware koelbox met brood, fris, bestek en beleg naar het strand zodat we lekker kunnen lunchen. We komen goed voorbereid aan en zoeken een leuk plekje uit.

Woodbine Beach in Toronto.

Woodbine Beach in Toronto.

Het is echt een dagje strand. We zijn om half 1 op het strand en om even over half 5 gaan we weer naar de auto terug. We lezen, kijken naar de mensen om ons heen, dutten en kletsen. Het is heel relaxt. Hier zijn we echt aan toe.

We zwemmen niet, maar áls we dat hadden gedaan, dan worden we bewaakt door Lifeguards en dat geeft een veilig gevoel.

Een meneer schuin achter ons (van Indiaanse afkomst) geeft ons nog allerhande tips over wat we in en om Toronto allemaal kunnen doen, welke stranden we het beste kunnen bezoeken en welke attracties de moeite waard zijn. Aardig.

Top