De reis naar Gladstone.

We vertrekken om 9:45 uur uit het rustige Copper Harbor. Vandaag rijden we naar het plaatsje Gladstone.

De rit gaat heel voorspoedig, al is het toch wel tamelijk ver. We stoppen verschillende keren, vooral als we een beetje moe of gaar worden. Het is de hele reis echt schitterend weer. De temperatuur loopt gedurende de reis wel heel langzaam op.

We eten een korte soort van lunch bij de Starbucks.

In Gladstone moeten we nog heel even zoeken want TomTom zet ons net niet helemaal goed af. Gelukkig is het alleen maar een kwestie van de huisnummers goed lezen.

Om ongeveer half 3 / kwart voor 3 zijn we er. We zitten nu in B&B. Op de kamer drinken we even wat en stappen vervolgens in de auto om te zien waar we nou eigenlijk terecht zijn gekomen. Wat is dat voor een plaatsje: Gladstone?

Gladstone.

We laten TomTom ons de weg wijzen naar het centrum van Gladstone. Nou, daar zijn we zo. Het is niet zo heel groot, wat we nu zien. We rijden er wat rond en min of meer toevallig rijden we plotseling de parkeerplaats op van Gladstone beach. Dat ziet er erg leuk uit, met speeltoestellen in het water voor de kinderen en een leuk strandje erbij. Daar willen we, evt. morgen wel gaan liggen. We weten namelijk niet precies wat er hier nog meer te doen is.

Op de terugweg naar onze B&B doen we bij een redelijk grote winkel in Gladstone nog wat inkopen.

Als we de B&B binnen komen kunnen we even rustig met de mevrouw van de B&B praten. Ze raadt ons wat restaurants aan in de buurt en ze wijst ons ook op de plaats Escanaba, een plaatsje hier verderop. We hadden daarnet op Gladstone beach, de plaats al zien liggen, maar die plaats leek toen erg ver weg. Dat valt gelukkig erg mee. Deze plaats is wel heel wat groter dan het (erg) kleine Gladstone.

We zijn vandaag 1 hele maand op vakantie en we denken dat we volgend jaar niet meer een hele maand op vakantie moeten gaan. Maximaal 3 ½ week zodat we tot het einde toe alles optimaal binnen kunnen laten komen.

Thunderstorms en regen.

Er worden de volgende dag stevige thunderstorms en regenbuien verwacht. Ons plannetje voor vandaag, lekker een stranddag, moet dus wel herzien worden.

We hebben vannacht redelijk geslapen. Het is een rustige B&B op de trein na. Om 2 uur en 6 uur (am!!) reed er hier een blok van onze B&B een goederentrein langs luidt toeterend. Niet een béétje toeterend, maar heeeeel hard toeterend i.v.m. alle onbewaakte overweg-overgangen. Echt een ENORME herrie. Om 2 uur ’s nachts waren we niet eens zo vreselijk geschrokken, maar om 6 uur vanmorgen was het alsof de trein in de badkamer geparkeerd stond en aangaf daar uit te willen.

Als het vrij machtige ontbijt enigszins gezakt is, rijden we naar Escanaba. Als we bij Lundington Park zijn, waar we over de boulevard hadden willen lopen- komt er duidelijk over het meer een zware storm aan. In de auto zittend, hebben we deze storm vervolgens opgewacht, met een boek erbij!

Daar komt slecht weer aan!

De storm is best indrukwekkend zwaar hoor met veel hoge golven op het meer. Na ongeveer 45 minuten (tegen 12 uur) rijden we naar de Delta Mall waar we heel rustig doorheen struinen. We horen later van de mevrouw van de B&B dat dit winkelcentrum een dode mall is- veel winkels zijn dicht.

In de Mall horen we opnieuw enorme buien over razen. Als het weer ietsje rustiger is, rijden rond 13:30 uur weer in de auto naar onze B&B.

Uit eten.

Rond kwart voor 6 stappen we in de auto om naar the Terrace Inn te rijden. Het hoort (nog net) bij Gladstone ( of toch Escanaba?). Het ligt vreselijk mooi, met grote ramen uitkijkend over het meer. Van de mevrouw van de B&B hoorden we er goede dingen over.
Dat was niks teveel gezegd want we eten erg lekker. We eten zo lekker dat we voor een toetje letterlijk geen ruimte meer hebben. Na het afrekenen rijden we terug naar onze B&B, waar de mevrouw van de B&B nog even een desert voor ons beide heeft gemaakt: voor ieder een stuk chocoladetaart! We vinden het moeilijk om dit aanbod af te slaan.

Onderaan dit verslag van Gladstone, volgt nog een korte anekdote over het ontbijt vlak voor vertrek.

Bike & Roll in Chicago.

In de avond reserveren (en betalen) we nog een Bike & Roll – excursie in Chicago voor 30 juli. Op deze dag willen we meer van Chicago zien en fietsen, onder begeleiding, is dan een goede vorm.

Ontbijt vlak voor vertrek.

We hebben het ontbijt een half uurtje vroeger ‘besteld’ dan gisteren: om half 9. Op de ontbijttafel staat op ons ontbijtbordje een glas met daarin vruchtjes. Dat is echt erg lekker zo ’s morgens vroeg. Naast het bord staat verder nog een ‘eng’ bordje met daarop iets bols met een vreemde witte saus erover. We kijken hier wat twijfelachtig naar: het blijkt een heerlijke zelf gemaakte Cinnamon-bun te zijn met een sausje erover. Lekker zoet en heel lekker vers.

Dan volgt de ‘hoofdmaaltijd’: een quiche met gekookte broccoli, cheddar-cheese en wat strips gebakken bacon. We zijn beiden geen grote fan van gekookte broccoli en zéker niet ’s morgens vroeg bij je ontbijt dus proeven we allebei beleefd van de quiche maar het is helaas écht niet te eten.

Helaas blijven we beiden tot aan het middageten broccoli op boeren. Sorry voor alle inspanningen, maar we zijn na een paar (beleefde) happen (en onze neuzen dicht) snel naar boven gegaan om tanden te poetsen en te vertrekken.

Top