De reis naar de Fingerlakes.

Het is vandaag wel een best lange rit van New York naar de Fingerlakes bij het plaatsje Geneva (NY).

Eerst halen we de huurauto op bij Alamo bij Newark Airport. Als vervolgens TomTom geïnstalleerd is, rijden we weg. We rijden de hele rit over de Interstate, vooral omdat het toch best een afstand is.

Om 6 uur ’s avonds rijden we het parkeerterrein van het hotel op. Helaas zijn er geen kamers meer met uitzicht op het Lake.

Wijnproeverij.

De volgende ochtend lopen we na het ontbijt het hotel uit.

Het hotel ligt direct aan het Seneca – lake. Langs de waterkant loopt een wandelpad en over dat pad wandelen we een klein stukje. Al snel komen we bij wat bankjes die lekker in de zon staan. Op deze bankjes (zon / schaduw) zitten we van half 11 tot half 1. Het is echt een lekker plaatsje om te zitten lezen. We merken dat we echt een beetje moeten wennen aan de stilte hier in vergelijk met het lawaai en de hectiek van New York.

Rond half 1 wordt het toch wat warm, dus gaan we naar binnen. Binnen lopen we naar de kast met alle foldertjes van en met activiteiten en bezienswaardigheden van de omgeving en vragen aan de conciërge welke wijnproeverij goed is om te bezoeken. Ze raadt er ons 2 aan: de Glenora wine cellars en Dulhurst castle. We besluiten naar de Glenora wine cellars toe te rijden want die heeft volgens haar de beste naam.

Na een klein beetje zoeken, rijden we rond kwart voor 2 de parkeerplaats op van Glenora. Het is een heel mooi gelegen complex met wijnproeverij, winkel, restaurant en een Inn. Alles kijkt erg mooi uit over het Seneca – lake.

Dit lijkt toch op een uitzicht op de Moezel?

Dit lijkt toch op een uitzicht op de Moezel?

Als je niet beter weet, zou het ook kunnen lijken op Duitsland / Frankrijk. Licht glooiende bergen met water in het dal.

Proeven!

Om wijn te kunnen proeven, moeten we $ 2 per persoon betalen om 6 wijnen te kunnen proeven. We kiezen 4 witte en 2 rode wijnen. Van de 6 wijnen zijn er 2 goed genoeg om door de keuring / smaak van ons heen te komen. De meeste wijnen zijn volgens ons gewoon nog niet af. Sommigen zijn wel aardig, maar nog zonder karakter.

Deze wijn is wel lekker.

Deze wijn is wel lekker.

We kopen 2 flessen Yellow Cab, een rode wijn.

Intussen hebben we toch wel wat trek gekregen dus lopen we naar het lager gelegen restaurant om te gaan lunchen. Het restaurant ligt wel erg mooi zo op die heuvel hoor.

De lunch, mét ieder een glas Yellow Cab, smaakt erg goed met als ’toetje’ nog even genieten van het grandioze uitzicht over het meer.

Peddelen in een kano.

De temperatuur is al aardig opgelopen, ruim 32 C en we besluiten naar Roy’s Marina te gaan. Dat zit op de weg langs het meer vlak bij Geneva. We rijden eerst te ver terug maar uiteindelijk vinden we de Marina toch. Daar huren we voor 2 uurtjes een 2 persoons kano- van 16:00 tot 18:00 uur.

Het peddelen is erg leuk en ook bijzonder nat. Gerda peddelt meer water in de boot dan dat ze wegduwt en ook de raceboten zorgen voor ferme boeggolven die een waterrijk effect hebben. We hebben de rugzakken met onze spullen nog redelijk droog kunnen houden

In de kano op het Seneca Lake.

In de kano op het Seneca Lake.

Het is een leuke tocht maar toch best zwaar. Het Seneca meer is vanaf zo’n bootje behoorlijk groot!

In totaal zijn we 1 uur en 15 minuten op het water. Om ongeveer 17:30 uur rijden we kleddernat weer naar het hotel terug. We zien dat er bij ons hotel (bij het restaurant eigenlijk) een rock party is- we mogen blij zijn met de kamer aan de straatkant hoor.

Top