De reis naar Chicago.

Vandaag is de laatste reisdag. We reizen vandaag van Holland (MI) naar Chicago (IL). Daar we ook nog eens naar ‘slow-time’ gaan (van Eastern time naar Central Time, we reizen een uur terug), hebben we dus een uur over. We doen dus lekker rustig aan vanmorgen.

Het ontbijt van het hotel is heel goed.

Rond 10:30 uur vertrekken we voor de rit naar Chicago. De rit gaat voorspoedig, de route is redelijk fraai en we maken onderweg 1 stop.

Ongeluk(je).

Bij de buitenwijken van Chicago wordt het behoorlijk veel drukker. Vlak bij downtown Chicago, we rijden ongeveer 70 mijl/u, ligt er een groot stuk van een vrachtwagen autoband midden op de weg en we kunnen deze met geen mogelijkheid ontwijken want links rijdt een auto naast ons, rechts is er geen mogelijkheid tot uitwijken en achter ons rijdt een vrachtwagen. We moeten er dus recht over heenrijden en dat geeft een enorme klap, maar er lijkt geen probleem. Geen controle lampjes die gaan knipperen of andere enge toestanden. Maar even later horen we een hevig schurend geluid en dat verergert.

We kunnen gelukkig de laatste snelweg stukken gewoon blijven rijden en komen we zonder andere problemen bij het hotel aan. Vervolgens gaan we in het hotel op een rustig plekje bellen naar Alamo. Alamo haalt de auto op en laat voor ons een andere achter. We halen de spullen uit de auto en leggen alles meteen op onze kamer.

Downtown Chicago.

Vervolgens lopen we de stad Chicago eens in. We hebben van de conciërge een kaartje gekregen en suggesties hoe we een eerste (goede) indruk kunnen krijgen van de stad. We lopen heel gemakkelijk richting het Millennium Park.

Eerst lopen we over de z.g. Magnificent Mile. Dat is een straat met aan twee kanten veel chique designer winkels. Vervolgens steken we de Chicago river over- heel mooi die hoge gebouwen zo langs dat smalle water.

Een typerend beeld van Chicago.

Even verder (ongeveer 20 minuten van ons hotel) is het Millenium Park. Daar lopen we al snel tegen The Bean aan.

The Bean in Chicago (IL).

Een mooi zilverkleurige boon. Als je er dicht bij staat, moet je jezelf soms echt zoeken voordat je jezelf ziet staan. Dat komt door de bolle vorm van The Bean. Erg leuk.

Onder the Bean fotograferend krijg je leuke spiegelingen.

Je kan er ook ónder staan en dat geeft ook een mooi effect.

Na het bekijken van The Bean lopen we we nog een aardig stuk rond. Bij een groot deels overdekt muziekterrein gaan we nog even rustig op een bankje zitten. Vervolgens lopen we nog door naar de waterkant in de buurt. Het is een leuk centrum.

Bike & Roll.

De volgende dag willen we voordat we met Bike & Roll gaan fietsen door de Friendly neighbourhoods van Chicago, eerst nog wat winkels bekijken in de buurt van ons hotel.

Om kwart over 11 wandelen we naar beneden. We bekijken allerlei winkels en wandelen ‘overal’ gewoon naar binnen en kopen wat kleine cadeautjes voor het thuisfront.

We zijn ruim op tijd bij de Bike & Roll.

Van even over 1 uur tot even voor 5 uur fietsen we rond en zien echt heel veel van Chicago.

Wat zien we tijdens de fietstocht?

Eerst fietsen we langs de rivier, waarna we de pier zien waar alle toeristen naartoe gelokt worden met allerhande attracties.

Dan rijden we langs de (bewaakte!) stranden van Chicago, die verspreid liggen over een best grote afstand en vandaar zien we het pand van Oprah Winfrey.

Daarna zien we het park dat heel lang een begraafplaats is geweest tot het bebouwd moest worden en dan fietsen we door veel mooie wijken met erg mooie huizen en statige bomen.

Plotseling staan we dan bij het Wrigley Field Stadium waar die avond een wedstrijd is. We stappen ook binnen bij een leuk tentje dat echt heerlijke Frozen Yoghurt verkoopt (zelf je eigen smaak ‘tappen’ in een beker en daarna evt. aanvullen met fruit of andere lekkere dingetjes en vervolgens afrekenen op gewicht van je beker).

Als we bijna terug zijn bewonderen we de groene zone van Chicago waar niet gebouwd mag worden (bijzonder hoor!) en fietsen door druk Chicago terug naar het beginpunt.

We fietsen ook door mooie groene parken.

Het is echt een heel bijzondere ervaring en een erg mooie manier om een stad te bekijken vanaf de fiets. Wandelend zouden we veel minder hebben kunnen zien, met de auto (of sight seeing bus) hadden we beslist minder gezien of in ieder geval minder ontspannen. Zo rond fietsen in een (nieuwe) stad is wel helemaal ons ding hoor!

Rond kwart over 5 zijn we terug op de kamer.

Laatste ochtend in Chicago.

We willen de laatste ochtend in Chicago nog eigenlijk graag de fontein zien die elk heel uur over de Chicago River spuit. Dat hadden we gisteren tijdens de fietstocht gehoord.
Op weg daar naartoe lopen we nog bij wat winkels naar binnen en bestuderen we bij de Tribune Tower de stukken steen waar we gisteren door onze gids op gewezen waren.

Een steen van de Berlijnse muur zie je in de Tribune Tower.

Het is echt lekker weer, iets minder warm dan gisteren. Langs de waterkant ziet het er echt mooi uit. Om even voor 11 uur zijn we bij de fontein. Hier kijken we eerst nog even goed rond. Om ongeveer 11 uur begint deze te spuiten. Hij spuit ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de windkracht) en dan spuit hij met een schitterende grote boog óver de rivier. Het scheepvaartverkeer ligt op dat moment dan ook stil.

De fontein over de Chicago River.

Het is een mooi gezicht hoor.

Als de spuit afgelopen is, zitten we nog een tijdje op een bankje voordat we rustig terug lopen naar het hotel. Om kwart over 12 zijn we terug op de kamer.

Naar het vliegveld.

Om 10 voor 2 pakken we onze spullen en gaan met de lift naar de parkeergarage. Onze auto wordt gehaald, we installeren TomTom en rijden de garage uit.

Op de ringweg naar O’Hare international airport is het behoorlijk druk. Om ongeveer kwart voor 3 rijden we de parkeerplaats op van Alamo Car Rental return. Het moment dat je je auto inlevert, hoef je alleen maar je koffers en andere spullen te pakken en naar de bus van Alamo te lopen. De chauffeur van de bus helpt keurig mee met inladen van de koffers.

We hebben wederom een fantastische vakantie in de USA gehad! We will be back!

Evaluatie van deze reis.

Op de terugweg, in het vliegtuig en thuis, zittend op de bank, evalueren we deze vijfde reis. Klik hier om de evaluatie nu te lezen.

Top