De reis naar Bayfield.

We rijden om half 10 weg uit de parkeergarage van ons hotel in Toronto. We hebben in TomTom een reisschema ingeklopt. Niet direct van Toronto naar Bayfield want dan zijn we al best vroeg in Bayfield. We willen reizen via Kitchener, Waterloo en Stratford. De reis duurt via deze plaatsen ongeveer 3 uur (in plaats van 2 en een half).

Farmers Market.

We hebben op internet een Farmers Market ontdekt vlak bij Kitchener (in St.Jacobs). Deze is op dinsdag (vandaag) en die willen we graag bekijken. In Los Angeles hadden we ook een Farmers Market bekeken tijdens de Grand Tour of LA, een georganiseerde rondrit. Die Farmers Market was in de buitenlucht.
Rond kwart voor 11 zijn we bij de Farmer’s Market. Een groot parkeerterrein staat heel aardig vol met auto’s. Veel mensen dus. De markt bestaat uit 1 hoofdgebouw, een paar bijgebouwen en een marktterrein. We lopen eerst het hoofdgebouw in. Op de begane grond heel veel nissen met allerhande koopwaar. Veel, heel veel vers zélf verbouwde waar. Het ziet er allemaal heel goed uit. Her en der zien we ook Mennonieten. Deze mensen leven nog erg traditioneel (geen auto, maar koets met paard ervoor) en verbouwen hun spullen zelf.

Schitterende verse groente en fruit.

Schitterende verse groente en fruit.

Deze zelf verbouwde spullen worden hier op deze markt verkocht. Allemaal vers, allemaal van prima kwaliteit.
We vragen ons af of hier alleen lokale mensen komen. Als we Maple Syrup kopen vragen we dit aan de verkoper. Op een Europa- en wereldkaart laat hij zien waar zijn klanten allemaal vandaan komen. Op de kaart heeft hij spelden geprikt waar de klanten allemaal vandaan komen. De kaart van Europa zit helemaal vol, op de kaart van de wereld ook opvallend veel mensen uit Zuid-Afrika.

Opvallend is hoe schitterend vooral al die verse spullen eruit zien. Heel fris, heel zuiver.
Ook buiten kijken we nog uitgebreid rond. Om ongeveer 12 uur hebben we het wel gezien en rijden we weer weg.

De rest van de reis.

TomTom heeft de rest van de route naar Bayfield dwars door Huron County gepland. De wegen lopen hier, net als in de VS, kaarsrecht, maar (helaas voor ons) niet allemaal precies in de richting van Bayfield. We rijden dus een beetje kris-kras door het land naar Bayfield.

Rond kwart voor 2 zijn we er. Het lijkt een beetje op een motel. De auto staat recht voor onze deur, als we uit ons (enige) raam kijken, kijken we recht in de poppetjes van de koplampen van de auto.
De kamer is ruim en voorzien van een ijskast, magnetron, airco, tv en snel gratis internet. Allemaal prima. De inrichting is alleen heel donker en toch wel gedateerd en wat muf.

Heritage Trail door Bayfield.

Als de koffers binnen staan, rijden we het stadje in om een wandeling te maken door het dorp: de Heritage Trail. Een uitgezette wandeling door het oude deel van het dorp van 2,4 km. We beginnen de wandeling om ongeveer half 3.

Het is op zich een heel groen en netjes dorp. Opvallend is hoe verzorgd alles er hier uit ziet. We krijgen het gevoel dat het er hier erg Brits uitziet. Wel staan er veel auto’s geparkeerd her en der in het dorp. Er zijn veel leuke winkeltjes waar we naar binnen lopen. Bij een ijswinkel halen we een lekker ijsje, dat uit 2 skoops bestaat. We zien dat 1 skoop bestaat uit 3 bolletjes. Hoeveel ijs krijgen we nu wel niet binnen?

De Heritage Trail voert langs Lake Huron.

De Heritage Trail voert langs Lake Huron.

De wandeling voert ons ook langs het strand van Lake Huron, waar Bayfield aan ligt. Dit Lake lijkt echt veel meer op een zee, zonder de zilte zeelucht. Gigantisch gewoon. Mooie kleuren blauw van het water, een lekker windje erover en een heerlijk zonnetje. De temperatuur is trouwens prima, niks te warm met ongeveer 23 – 25 graden. Aan het strand genieten we even rustig van het water en de rust.

De wandeling is zeer de moeite waard. We lezen her en der informatie over de heritage en geschiedenis van dit dorp. Het dorp stamt al uit de tijd van de eerste kolonisten. Op sommige plaatsen is dat nog echt duidelijk te zien. Om ongeveer 5 uur stappen we weer in onze auto en rijden terug naar ons hotel.

Zonsondergang boven Lake Huron.

Zonsondergang boven Lake Huron.

Wandeling door Naftel’s Creek Conservation Area.

De volgende ochtend, kijken we na het ontbijt waar we zouden gaan wandelen. We kiezen er één uit, een kilometer of 8 door het Naftel ’s Creek Conservation Area, in de richting van de plaats Goderich.

Een wandeling die langs mooie vennen zou lopen en over boardwalks en door wetlands. We rijden er vlot naartoe en beginnen om 11 uur aan de wandeling. Het is best aardig maar het stikt er van de vliegen en andere prik-insecten.

Het is mooi maar ook een beetje saai met enkel bos. Geen bergjes of uitzichten/vergezichten en dat willen we toch wel graag. Zijn we dan erg verwend? Misschien.

In het bos bij Naftel's Creek.

In het bos bij Naftel’s Creek.

We lopen iets meer dan een uur (3.2 km) en doen de wandelschoenen om 12:15 uur weer uit, bekijken vanuit de auto nog even het plaatsje Goderich en rijden dan terug naar Bayfield.

In ons hotel kleden we ons om en rijden rond 14:30 uur richting strand. We moeten even zoeken waar we precies naar het strand kunnen met de auto maar we vinden het al snel.

We installeren ons met koelbox en de 2 rugzakken. Het is daar zeer goed toeven!! We hebben heerlijk uitgerust en heerlijk gelezen zo in de zon. Het is vandaag een graad of 25 en helemaal zonnig. Om 18:00 uur rijden we terug. Bij Foodland, de lokale winkel hier, kopen we als avondeten een hele gebraden kip voor $ 9,99 dollar.

Top