De reis.

Van Amsterdam vliegen we eerst naar Chicago. Dat was een lekker comfortabele vlucht. Vlak voordat we in het vliegtuig(je) richting Salt Lake City stappen, komen we er achter dat we een heel leuk leesboek vergeten zijn mee te nemen uit het eerste vliegtuig. Dat was toch wel een beetje jammer (en dom).

Om 19:30 uur landen we in Salt Lake city. Het prettige van ‘met de zon mee vliegen’, is dat het weinig tijd lijkt te kosten. De interne klok zegt uiteraard wel wat anders, maar daar hebben geleerd die eerste dagen niet erg op te letten.

Anderhalf uur later zitten we op onze hotelkamer en staat de huurauto beneden in de parkeergarage. We blijven die eerste avond zo lang mogelijk wakker om de interne klok zo snel mogelijk aan deze nieuwe tijdzone te laten wennen.

Temple Square, Salt Lake City (UT)
Temple Square, Salt Lake City (UT)

De stad.

 

Salt Lake city is:

  • het centrum van de Mormoonse kerk, de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen
  • en in 2002 werden er de Olympische winterspelen gehouden.

Nadat we de eerste nacht heerlijk hebben geslapen en zeer hongerig hebben ontbeten, wandelen we vanaf het hotel naar Temple Square, waar de Mormonen hun tempel hebben gebouwd.

In het zuidelijke visitor-centre bekijken we eerst een interessante tentoonstelling over de bouw van deze tempel, van 1853 tot 1893. Vervolgens worden we rondgeleid over dit grote complex door 2 aardige missionarissen. Uiteraard wordt geprobeerd ons te bekeren, maar dit gebeurt niet op een vervelende opdringerige manier.

Het Temple Square gebied is groot en zeer goed onderhouden. Het ziet er allemaal erg mooi uit.

Deze voorstelling laat zien hoe de mormonen naar dit gebied reisden.
Deze voorstelling laat zien hoe de mormonen naar dit gebied reisden.

Olympic Park.

Als we genoeg gezien hebben, lopen we terug naar het hotel en rijden naar Park City toe. Het Utah Olympic Park is het gebied waar de winterspelen in 2002 werden gehouden. Nu is het hoogzomer en wordt er heel hard getraind op ski’s. De internationale freestyle jeugdkampioenen uit o.a. Australië en Amerika trainen hier de hele zomer.

Er wordt druk geoefend in het Utah Olympic Park.

Ze trainen op de grote schans en de jongere garde traint bij het zwembad. Dat is zeer spectaculair om naar te kijken.

We boeken een guided tour die ons het hele Olympische complex uitgebreid laat zien en waarbij we veel achtergrond informatie krijgen.

Het is leuk om zo’n complex midden in de zomer te bezoeken.

Er wordt druk geoefend in het Utah Olympic Park.
Er wordt druk geoefend in het Utah Olympic Park.
De springschansen in het Utah Olympic Park liggen er zonnig bij.
De springschansen in het Utah Olympic Park liggen er zonnig bij.
Bij het monument

This is the place.

Op de terugweg naar het hotel bezoeken we de plaats waar de Mormonen zich in 1847 wilden settelen en tegen elkaar zeiden: “This is the place”.

Het monument dat hier staat geeft een mooi beeld van hoe die eerste pioniers toen reisden. Het bijbehorende themapark, het Heritage Park, is helaas al gesloten als wij er zijn. Dat hadden we ook graag nog bekeken om een nog beter beeld te krijgen van de leefomstandigheden in die (winter)tijd.

Salt Lake city is een heel aardige stad om te zijn. Morgen reizen we naar Idaho Falls in Idaho.