De reis naar Idaho Falls.

We vertrekken uit Salt Lake city, een stad waar we graag waren en rijden naar Idaho Falls.

De snelste manier om hier te komen is over de Interstate 15. Via deze snelweg gaat het én erg snel én je rijdt nou niet bepaald door de mooiste gebieden. We besluiten dus een klein stukje Interstate te rijden om vervolgens snel een Scenic Byway te volgen.

Scenic Byway.

De scenic byway blijkt een erg goede keuze. We rijden over glooiende groene bergen en door kleurrijke en heel rustige dorpjes. Het is hier een erg mooi gebied.

Op de kaart zien we de Minnetonka Cave. Daar de reis naar Idaho Falls niet echt ver is hebben we zin om deze grotten te gaan bekijken.

Vlak voordat we de afslag naar deze grotten nemen, genieten we ook nog even van een schitterend uitzicht over het grote Bear Lake.

Grotten.

De Minnetonka Cave.

De Minnetonka Cave.

We worden door de grotten geleid door een jonge knul, die niet ouder dan 13 zal zijn, met een vrij kinderlijk gevoel voor humor. De grootste inspanningen van dit bezoek zijn de 440 treden van de trap naar de grot en de temperatuur van 4 graden in de grot. Als we de tickets kopen staat er heel duidelijk dat de temperatuur in de grot constant 40 graden Fahrenheit is, maar wij zijn dan nog niet zo erg bedreven in het omrekenen van F naar C.

De baby’s die deze tocht op de arm van hun ouders meemaken vinden de temperatuur in de grot wat minder en brullen er vrolijk op los. Door deze baby’s horen wij van de (kinderlijke) uitleg wat minder.

Wij zijn in Europa behoorlijk mooie grotten gewend, dus in vergelijk met Europa blijkt deze grot toch een beetje magertjes.

Na 90 minuten zijn we, aardig afgekoeld, terug bij de auto waarna we door rijden naar Idaho Falls.