De reis naar Sheridan.

Vandaag reizen we van Cody naar Sheridan. Tijdens deze rit stopten we eerder bij de Big Horn Canyon. In het Big Horn National Forest ligt het Medicine Wheel national historic landmark.

Het Medicine Wheel is heel oud.

Het is een heel oude plek. Men vermoedt dat het tussen 1200 en 1700 voor Christus is gemaakt. Er liggen stenen in een cirkel van 23 meter. In het midden van de cirkel ligt een grotere stapel witte stenen. Tussen het centrum en de buitenste rij stenen liggen rijen stenen als een soort spaken van een wiel.

Medicine Wheel (WY), loop linksom.

Medicine Wheel (WY), loop linksom.

Om dit ‘Medicine wheel’ staat een hek zodat je deze heilige plaats niet zomaar kan betreden.

Voor de Crow Indianen is het een heilige plek waar wordt gebeden en gemediteerd.

Medicine Wheel (WY), aan het hek worden veel voorwerpen gehangen.

Medicine Wheel (WY), aan het hek worden veel voorwerpen gehangen.

Ook worden aan het hek dat om de stenen staat allerlei voorwerpen gehangen. Dit maakt het geheel erg mystiek.

Vanaf Highway 14 A slaan we linksaf en rijden een vrij steil weggetje omhoog naar de parkeerplaats van het Medicine Wheel. Als we de auto geparkeerd hebben, wandelen we naar boven, naar de top van de berg.

Het is toch een aardige wandeling die gemeen steil omhoog gaat.

Respectvolle stilte.

Daarboven is er wel iets aparts hoor. Je moet er links omheen lopen en iedereen is respectvol stil. Aan het hek hangen allemaal persoonlijke voorwerpen te waaien in de wind. Best indrukwekkend hoor.

Medicine Wheel (WY), kijkend over de 'spaken' van het Wheel.

Medicine Wheel (WY), kijkend over de ‘spaken’ van het Wheel.

We rijden vervolgens door naar Sheridan over een Scenic Byway. Wat een mooi landschap ontvouwt zich daar zeg. We rijden over een fantastische bergrug van de Big Horn Mountains. Veel uitzichten doen ons denken aan het bureaublad van Windows XP: daar zie je groene bergen met een mooie blauwe lucht en wat witte wolkjes erin.