De derde reis, in 2010, begint en eindigt in Salt Lake city (UT) waarna we heel veel verschillende plaatsen zien. Aan het einde van de reis, tijdens het tweede verblijf in Salt Lake city, kijken we terug op deze reis in onderstaande evaluatie 2010.

De evaluatie van de reis van 2010.

 • Naar aanleiding van de evaluatie van de reis van 2009, zijn we deze vakantie echt overal minstens 2 nachten gebleven. Hierdoor gaat het tempo omlaag en kunnen we overal rustig rondkijken. Het heel strikt vasthouden hieraan, is toch wat te star. In sommige plaatsen is nou eenmaal veel en veel minder te zien dan in andere plaatsen. Het tempo moeten we wel heel goed in de gaten blijven houden.
  Het was bijvoorbeeld niet nodig om 2 nachten te verblijven in Idaho Falls (ID). Hier was nauwelijks iets te doen.

  Idaho Falls (ID).

  Liever waren we de volgende dag meteen door gereden naar Yellowstone. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld Casper. Eén nacht was hier ook genoeg geweest. Dit geldt ook voor de plaats Sheridan (WY).

 • Als we nog eens ook maar een beetje in de buurt van de plaats Sturgis (SD) zijn, dan moeten we heel goed onderzoeken wanneer daar de jaarlijkse Sturgis Motorcycle Rally gehouden wordt. Het geluid van de motoren is dan soms echt oorverdovend en erg storend.

  De Needles Hyway bij Custer (SD).

 • Yellowstone n.p. is zo groot en zo mooi dat we daar zeker nog een keer naar toe kunnen. Het is dan misschien een goed idee om aan de noordzijde van dit park te verblijven zodat de noordelijke ‘attracties’ makkelijker te bereiken zijn.
 • De staat Wyoming is erg mooi, is erg mooi leeg en het is er zeker niet druk. Als je daar rondrijdt, kijk je soms echt mijlenver.
 • We denken dat we de mooiste plekken van de staat Wyoming gezien hebben.
 • Dit was de eerste reis die we echt helemaal zelf hadden samengesteld. Dit is echt heel goed bevallen. We hebben gezien wat we zelf wilden zien.