De reis naar Cody.

Na een ontspannen rit vanuit Yellowstone komen we om ongeveer 5 uur in de middag aan in Cody maar dit blijkt een behoorlijk toeristisch stadje te zijn.

Buffalo Bill.

Het stadje Cody leeft helemaal van Buffalo Bill. Kolonel William F. Cody was een Amerikaanse kolonel en naar deze kolonel is deze plaats vernoemd. Echt alles is hier dus Buffalo Bill.

De volgende dag besluiten we het hier heerlijk rustig aan te doen, dus kopen we wat souvenirtjes en wandelen wat door de brede winkelstraat. Wat een verschil met de natuur en de stilte van de afgelopen dagen.

Tot een uur of 5 liggen we lekker in het zwembadje van het hotel waar de temperatuur perfect is. Er staat een lekker briesje. Perfect.

Shoot-out.

We willen om ongeveer 18:00 uur een soort open lucht voorstelling zien ( een z.g. Shoot-out) van cowboys en Buffalo Bill. Rond half 6 lopen we het stadje in naar hotel restaurant Irma. Hotel restaurant Irma heeft Buffalo Bill destijds vernoemd naar zijn dochter. We kiezen ervoor om te blijven staan, want een stoel kost $ 2 en dat vinden we nu een beetje duur.

Na een inleidend praatje, wordt gevraagd of er misschien veteranen van Irak of Afghanistan in het publiek aanwezig zijn en er blijkt er inderdaad 1 te zijn. Deze wordt onder luid applaus naar voren gehaald en krijgt een staande ovatie van het publiek. Kippenvel gaf dat hoor.

Voordat de openlucht voorstelling (van een niet al te hoog niveau, zo blijkt later) begint, wordt eerst het volkslied gespeeld en uit volle borst meegezongen door iedereen. Alle Amerikanen gaan staan en met de hand op het hart wordt er gezongen. Echt heel bijzonder om daar tussen te mogen staan. Hier is niks overdrevens aan, maar gewoon heel trots Amerikaans. Mooi!!

De Shoot-out in Cody (WY).

De Shoot-out in Cody (WY).

De voorstelling zelf is ongetwijfeld heel grappig, maar de woordgrapjes ontgaan ons een beetje, dus na zo’n 15 minuten vertrekken we stilletjes. Dat kan makkelijk. We hebben genoeg gezien.