De reis naar Casper.

De rit van Wall naar Casper is een echte reisdag. Wall is het meest oostelijke punt van de vakantie dus we zitten die dag best lang in de auto.

Op weg naar Casper (WY).

Op weg naar Casper (WY).

Om kwart over 9 vertrekken we en om half 4 zijn we die middag in Casper.

Casper Mountain.

De volgende dag begint een beetje regenachtig en wat frisser dan we gewend zijn. In de ochtend bezoeken we de EastridgeMall, een groot winkelcentrum vlakbij het hotel en in de middag rijden we naar de Casper Mountain.

Casper Mountain vanuit de auto.

Casper Mountain vanuit de auto.

Over een mooie weg met veel haarspeldbochten zoals in Zwitserland en bossen als in het zuiden van Duitsland komen we boven en zien 2 herten heel dichtbij de weg.

Bridle trail.

We hebben in een brochure van de VVV van Casper een wandeling (de Bridle trail) gezien die graag willen doen. De wandeling begint aan de voet van de berg, vlakbij de waterval. Het begin van deze wandeling is wat lastig te vinden omdat er op een bordje staat “No trespassing”. Uiteindelijk blijkt dit toch het beginpunt.

Uitzicht tijdens de wandeling op Casper Mountain.

Uitzicht tijdens de wandeling op Casper Mountain.

Dat pad gaat in het begin zig-zaggend naar boven waarbij we vrijwel de hele tijd zicht blijven houden op de stad Casper onder ons. Dat is heel aardig want zo zie je steeds meer van de stad. Het is een vrij uitgerekte stad met, waarschijnlijk in het oudste gedeelte, heel wat groen maar toch ook kalere stukken.

We wandelen heel rustig en nemen ons voor om maximaal anderhalf uur de berg op te lopen.

Casper Mountain tijdens de wandeling.

Casper Mountain tijdens de wandeling.

We stoppen regelmatig om wat te drinken, om te filmen of om foto’s te maken. Het is echt een mooie wandeling met perfect weer, een mooie blauwe lucht en 22 tot 24 graden. Ideaal!

Even voor 5 uur zijn we bij een punt waar het, eerst stijgende, pad naar beneden gaat. We hebben geen zin naar beneden te lopen dus besluiten we om te keren.

Ook de terugweg is heel mooi. De zon staat wat lager en dat geeft een mooi strijklicht over de heuveltjes.

Om 5 voor 6 zijn we bij de auto en rijden terug naar het hotel.