De reis naar Sequoia n.p.

We staan op tijd op. Dat is erg makkelijk omdat het hier 9 uur vróeger is.

De rit van Yosemite naar Sequoia is erg mooi. De landschappen waar we doorheen rijden zijn erg afwisselend: grote open graanvelden worden afgewisseld met ruige bergen, waarna we plotseling door uitgestrekte wijngaarden rijden en plantages met fruitbomen.

Kings Canyon.

We zijn op tijd bij Sequoia national park en Kings Canyon park. Deze parken liggen tegen elkaar aan en we kiezen er voor om eerst richting het Kings Canyon park te rijden. Bij de ingang van deze parken krijg je altijd een ‘boekje’ met allerlei gegevens over het park en een kaartje.

Kings Canyon.

Kings Canyon.

Eerst rijden we naar een Observation Point want daar begint een wandeling naar een uitzichtpunt hoog over de bergen. Het uitzichtpunt halen we niet, dat blijkt toch iets te ver weg. De wandeling is schitterend met om de haverklap een vergezicht waar je letterlijk kilometers ver weg kijkt.

Sequoia national park.

Sequoia-1USA-20090801-11-00-35

Daarna rijden we naar het Sequoia national park. We willen in ieder geval graag de Sherman Tree zien, de Sequoia van 2200 jaar oud.

Aan de voet van de 2200 jaar oude Sherman Tree.

Aan de voet van de 2200 jaar oude Sherman Tree.

Als we aan de voet van deze imposante boom staan, aan de voet heeft de stam een diameter van 31 meter, voelen we ons klein en onbelangrijk. Wat heeft deze boom allemaal gezien en meegemaakt?

Als we vol bewondering naar deze majestueuze gigant hebben gekeken lopen we nog door het Giant park langs vele gigantische Sequoia’s.

Sequoia-3-USA-20090801-16-03-35

Ook hier komen we tot de conclusie dat we veel te kort in deze 2 parken zijn geweest. Hier hadden we veel meer kunnen zien en doen.