De reis naar San Francisco.

Na een voorspoedige en ontspannen reis landen we rond 19 uur (plaatselijke tijd) op de luchthaven van San Francisco. De koffers kunnen we snel van de bagageband halen waarna we met een shuttle naar het hotel worden gebracht, waar we rond 21 uur de lobby binnen lopen.

Wij proberen in een andere tijdzone altijd zo snel mogelijk het leefritme van die tijdzone te volgen. Dit betekent dat we die eerste avond niet meteen naar bed gaan, maar zo lang mogelijk op proberen te blijven. De volgende ochtend worden we rond 6 uur wakker.

Golden Gate Bridge.

Bij het Visitor Center kopen we een kaart waarmee we met het plaatselijke openbaar vervoer kunnen reizen. Met de Cable car, een plaatselijke attractie, rijden we naar het noorden van de stad waar we 2 fietsen huren.

De Golden Gate Bridge.

De Golden Gate Bridge.

Via prima fiets- en wandelpaden fietsen we richting de Golden Gate bridge.

We fietsen nu op de Golden Gate Bridge.

We fietsen nu op de Golden Gate Bridge.

Via een vrij steil klimmetje, de fietsen hebben gelukkig 24 versnellingen, komen we boven en dan fietsen we op de brug. Dat is geweldig! Er hangt een stevige mist en die maakt dat het toch behoorlijk fris is.

 

Na de, verfrissende, fietstocht leveren we de fietsen weer en lopen we verder langs het water. Hier is van alles te zien.

 

Pier 39.

Enkele van de vele zeehonden bij Pier 39.

Enkele van de vele zeehonden bij Pier 39.

Bij Pier 39 liggen honderden zeeleeuwen.

Helaas kunnen we geen kaartjes meer kopen om naar Alcatraz te gaan. Wel is het mogelijk om een boottocht te boeken die óm dit beroemde eiland vaart. Dat blijkt ook een goed idee.

We krijgen op de boot erg veel informatie. Eerst wordt veel verteld over het gebied waar we die ochtend hebben gefietst. Daarna varen we onder de Golden Gate bridge. Dat is heel aardig.

 

Alcatraz.

Het eiland Alcatraz gezien vanaf de boot.

Het eiland Alcatraz gezien vanaf de boot.

Het eiland Alcatraz hebben we uitvoerig kunnen zien vanaf de boot. We varen er wel 3x om heen waarbij we via de speakers o.a. oud gedetineerden horen die er hebben vast gezeten.

 

In het centrum van San Francisco zijn veel leuke winkels. Het is leuk om daar rustig langs te wandelen. Zo lopen we op Union Square een enorme winkel met alleen maar kook- en keukenspullen in. Je kijkt je ogen uit. Aan dit zelfde plein zien we ook een grote Levi’s store waar we een paar (lekker goedkope) broeken kopen.

Deze stad is erg heuvelachtig.

 

Lombard street.

De beroemde Lombard Street, hellingshoek 27 graden.

De beroemde Lombard Street, hellingshoek 27 graden.

Dit merken we echt goed als we op Lombard Street lopen. Een gedeelte van Lombard Street zie je in films nog wel eens verschijnen. De hellingshoek van deze straat is 27 graden, dus de 8 haarspeldbochten zijn puur praktisch.

Aan het einde van de dag, bezoeken we het De Young museum en kijken ademloos naar de Toetanchamon tentoonstelling. We zien veel stukken die normaliter in Cairo tentoongesteld staan. Alles is prachtig uitgelicht.

In Nederland eten we graag Chinees eten. Hier in San Francisco is Chinees eten eigenlijk meer voor de zwervers van de stad. Zij komen ’s avonds voor een prikkie hun bord vol scheppen. Ondanks deze vreemde gewaarwording, hebben we wel lekker Chinees gegeten.

In de avond plannen we route naar Yosemite national park.