De reis naar Monument Valley.

De volgende dag rijden we, goed uitgerust, van Arches naar de volgende stop: Monument Valley.

In dit park zijn aardig wat films opgenomen, waaronder de film Once upon a time in the West. Het park maakt deel uit van het Monument Valley Navajo tribal park en wordt beheerd door de Navajo indianenstam.

Miljoenen jaren geleden was het park een laag gelegen gebied. In de loop der tijd is veel sediment hier terecht gekomen waardoor het gebied uiteindelijk geen laagland meer was, maar juist een plateau.

Als we aankomen bij het park, onderzoeken we eerst of we een rondrit met een gids kunnen regelen. Dit verloopt allemaal wat moeizaam. Het komt ons niet helemaal betrouwbaar over en blijkt toch wel vrij prijzig. We besluiten dan om de Scenic Drive, van iets meer dan 27 km, zelf te rijden.

Eerste blik op het park.

Uitzicht vanuit het Visitor Centre van Monument Valley.

Uitzicht vanuit het Visitor Centre van Monument Valley.

Voordat we aan onze tocht door het park beginnen, genieten we vanuit het hoog gelegen Visitor Centre van een ongelofelijk mooi uitzicht. We treffen het ook met het weer: mooie wolkjes boven de vreemde vlaktes.

De scenic drive.

Rond 1 uur in de middag beginnen we aan de Scenic Drive.

Eén van de eerste stops van de Scenic Drive.

Eén van de eerste stops van de Scenic Drive.

We hebben bij de ingang van het park een beschrijving gekregen van de 11 Points of interest waar we langs zullen komen.

De tocht door het park is adembenemend. Het is alsof je door een gigantische filmset rijdt. We vallen van het ene schitterende uitzicht in het andere mooie vergezicht. Wat een mooi gebied is dit zeg.

Monument-Valley-3

We stappen bij alle ‘stops’ uit en kijken rustig rond.

Monument-Valley-4

De Scenic Drive is alleen onvoorstelbaar slecht, vol diepe kuilen en bulten. We rijden stapvoets met onze mooie huurauto over deze hindernisbaan. Grappend verdenken we de plaatselijke mensen ervan ’s nachts de kuilen nog wat verder uit te diepen, zodat de toeristen hun eigen auto de volgende keer liever op de parkeerplaats laten staan.

Om half 4 zijn we rond. De auto heeft een licht rode kleur gekregen door al het opwaaiende rode stof.

Het hotel ligt ook nog in Navajo Nation en het blijkt dat hier nergens 1 druppel alcohol te koop is. In de supermarkt, naast het hotel, kunnen we geen bier kopen en bij het avondeten wordt alcoholvrije wijn geschonken.