De reis naar Los Angeles.

De rit van ons hotel, net buiten Sequoia national park, naar Los Angeles is ook weer afwisselend. Sommige stukken zijn gewoon saai met veel industrie en even later toch ook weer mooi bergachtig gebied.

Als we er bijna lijken te zijn blijkt dat we in TomTom het adres van het Visitor Centre verkeerd hebben ingevoerd. Hierdoor komen we helemaal in de haven in het zuiden van de stad terecht. Als we uiteindelijk het Visitor Centre vinden, blijkt het (op zaterdag en zondag) dicht te zijn.

Hollywood Forever cemetery.

Met TomTom rijden we naar het Hollywood Forever cemetery toe. Begraafplaatsen in Amerika zijn heel anders dan bij ons in Europa. Het is normaal om met de auto de (grote) begraafplaats op te rijden.

We kijken, wandelend, onze ogen uit maar vinden de begraafplaatsen in Europa toch sfeervoller dan deze begraafplaats. Hier is het toch best open en groot.

Rijden in Los Angeles valt niet mee. Het blijkt er eigenlijk altijd druk te zijn. De 10-baans wegen staan de meeste tijd gewoon vol en moet je stapvoets rijden. Van het noord-westen van de stad naar het zuid-oosten waar ons hotel is, is het 90 km rijden. De stad is dus echt groot!

Grand Tour of L.A.

In de buurt van ons hotel boeken we voor morgen the Grand Tour of L.A. We willen deze stad wel zien, maar zien op tegen er zelf (op goed geluk) doorheen te rijden.

In de documentatie over de Grand Tour lezen we dat het echt een uitgebreide rondtocht in deze gigantische stad is. We zien heel veel en krijgen super veel informatie.

Hollywood-2-USA-20090803-11-49-15

Bij de Hollywood Boulevard stappen we uit en lopen over de Walk of Fame, met de 2500 sterren.

Hollywood-1-USA-20090803-11-23-47

In juni van dit jaar is Michael Jackson overleden. Zijn ster is op deze Walk of Fame bezaaid met veel aandenken aan deze bijzondere artiest.

We zien ook de hand- en voetafdrukken van veel bekende artiesten.

Bij Venice Beach kijken we onze ogen uit, de tijd is er een beetje stil blijven staan. We zien veel oude hippies en rare winkeltjes en de geur van allerhande middeltjes walmt er rond. We zijn (onbewust) blij dat we toch ook veel politie zien. Venice Beach is duidelijk vergane glorie.

Als we terug in het hotel zijn, moeten we concluderen dat het een erg goed idee was om deze Grand Tour te boeken. We hebben echt het gevoel dat we aan een redelijk deel van de stad geproefd hebben, maar betwijfelen of we hier voor de stad nog eens terug zullen keren.