De reis naar Las Vegas.

Als je een aantal dagen in de Amerikaanse natuur bent geweest en dan Las Vegas binnen rijdt, dan moet je wel even schakelen. Op de rit naar deze stad hebben we vandaag eerst nog even het Red Rock Canyon park bekeken. Nog éven schitterende en bijzondere natuur bekijken en genieten van de stilte.

Het reisbureau had aanvankelijk meerdere nachten in deze stad voor ons gepland, maar dat hebben we terug gebracht naar slechts 1 nacht. We willen gewoon even kijken naar deze stad, even iets proeven van de sfeer.

Als we de stad binnenrijden zien we de hoge torens van de hotels al van een afstand.

Groot, groter, grootst.

Alles in Las Vegas is in de overtreffende trap. Ons hotel heeft 3800 kamers, er zijn diverse parkeergarages, vele vele incheckbalies en erg veel best luidruchtige mensen.

Het indoor-pretpark dat bij ons hotel in Las Vegas hoort.

Het indoor-pretpark dat bij ons hotel in Las Vegas hoort.

Als we de koffers in onze kamer hebben achter gelaten, gaan we eerst het pretpark in ons hotel bekijken, de Adventure Dome.
Het is onvoorstelbaar wat ze hier als vermaak voor de gasten aanbieden. Overal attracties, overal lawaai en muziek, overal de zoete geur van allerhande kermis-zoetigheden en overal mensen. Eén grote heksenketel.

 

De water-glijbaan van het indoor-pretpark.

De water-glijbaan van het indoor-pretpark.

We kijken onze ogen uit en proberen de herrie niet te horen.

Vervolgens lopen we langs grote zalen vol gokkasten waar we mensen geconcentreerd, gebiologeerd en eindeloos in de weer zien, in de hoop op het fortuin. Dit hebben we nog nooit zo gezien. Van jong tot oud, iedereen smacht naar geld.

In andere zalen staan de goktafels waar duidelijk veel geld uitgegeven wordt.

The Strip.

Wij houden ons geld in onze zak en lopen naar buiten. We willen de Strip voor een groot gedeelte aflopen om rustig wandelend te kijken naar de vele manieren waarop de mensen uitgenodigd worden om vooral heel veel geld uit te geven.

Je komt echt ogen en oren tekort.

Waarom zou je nog in Rome de Trevi fontein bekijken, als je ‘m hier in Las Vegas ook kunt bewonderen. De fontein is hier wel iets kleiner, maar erg goed nagemaakt.

Zijn we nou in Venetië of toch in Las Vegas (NV)?

Zijn we nou in Venetië of toch in Las Vegas (NV)?

We lopen het Venetian Hotel binnen. In de centrale hal is een gigantische plafondschildering aangebracht en voor het hotel een nagemaakt San Marco plein, een nagemaakte Rialtobrug compleet met (nep) gondeliers. Het ziet er allemaal heel echt uit. Achter in ons hoofd vergelijken we het met het echte Venetië dat uiteraard veel mooier is, maar het is wel erg grappig om hier rond te lopen.
Verderop zien we ook nog de Eiffeltoren. Deze is een stuk minder hoog dan de echte. In de hal van een ander hotel zien we overal schermen waar baseball wedstrijden op te zien zijn. Hier wordt ook op gegokt.

Aan het einde van de dag zijn we echt moe. Moe van alle indrukken, van de hectiek en de herrie. We zijn blij dat we deze stad even hebben gezien, maar voor ons is 1 nacht meer dan genoeg.