De reis naar de Glen Canyon Dam.

De volgende dag rijden we van Monument Valley n.p. naar ons volgende hotel vlakbij de Glen Canyon Dam en Lake Powell. Onderweg vallen er zowaar wat regendruppels. Dat is voor het eerst deze vakantie.

De Glen Canyon Dam.

Vlak bij ons hotel, ligt de grote dam. Dit is een grote stuwdam die in de Colorado river is gebouwd. We willen deze hoge dam wel eens van binnen zien dus regelen we een rondleiding met een gids om er eens gericht rond te kunnen lopen.

We staan boven op de Glen Canyon Dam en kijken naar beneden.

We staan boven op de Glen Canyon Dam en kijken naar beneden.

Je verkijkt je toch op de hoogte van zo’n dam. De totale hoogte van deze dam blijkt zo’n 54 etages te zijn. Dat is toch best veel.

 

De generatoren van de Glen Canyon Dam.

De generatoren van de Glen Canyon Dam.

Dit is een interessante rondleiding hoor.

Als we de rondleiding in de Dam hebben gehad en de parkeerplaats bij de dam uitrijden, gaan we nog niet terug naar het hotel maar rijden de weg, op goed geluk, een stukje verder in.

Lake Powell.

Plotseling komen we bij een klein stadje aan een groot meer. Eerst was het hier dor en droog, een echte woestijn. Door de dam is er nu een groot meer ontstaan, dit is Lake Powell. In 1963 was de dam klaar en toen begon het meer zich te vullen met water. Na 17 jaar was het meer ‘vol’.

Rond het meer is het Glen Canyon National Recreation Area opgezet. Het is een groot gebied, 505.868 ha. Lake Powell is in totaal 299 km lang en heeft een kustlijn van 3161 km. Het recreation area ligt in de staten Arizona en Utah.

Bij een klein restaurantje, uitkijkend over het meer, gaan we even zitten om wat te drinken. Als het lekker weer is, wordt hier ook gezwommen.