De tweede reis, in 2009, begon in San Francisco (CA) waarna we heel veel schitterende natuur zien. Aan het einde van de reis, tijdens de strandverlenging in Los Angeles (CA), kijken we terug op deze reis. Hieronder de evaluatie.

Onze evaluatie.

 • Op sommige plaatsen was maar 1 nacht gereserveerd. Dat is echt te kort want dat betekent dat we na de reis er naartoe, meteen op pad ‘moeten’, ook na een best lange rit. Dit gebeurde bijvoorbeeld in Zion national park. Als we rond 15 uur aankomen in het hotel waar 1 nacht is gereserveerd moeten we meteen naar het park om er toch nog iets van te zien. Dat is niet prettig.
  Evaluatie van Zion.

  Vanuit de shuttlebus kijken we naar de hoge rotsen van Zion.

 • We hebben wel vreselijk veel gezien van het westen van Amerika. Dit is wel een schitterend gebied hoor. Een aantal parken waar we echt veel te kort zijn geweest, willen we echt nog een keer bezoeken.
 • Het tempo moet omlaag want we moeten kunnen blijven genieten. Er zijn in het westen van Amerika zo vreselijk veel onvoorstelbaar mooie parken, dat het ondoenlijk is om ze in 1 vakantie allemaal te willen bezoeken. Toen we bijvoorbeeld arriveerden in Capital Reef national park, waren we zo moe van al het moois dat we gezien hadden, dat we dit park nauwelijks hebben gezien. Dit is zonde.
  Evaluatie van Capital Reef.

  De Capitol Dome waar Capital Reef z’n naam aan heeft te danken.

 • We moeten kritisch kijken naar de omgeving waar we (gaan) wandelen. Hoe droog is het er en hebben we genoeg water bij ons. Een opmerkzame Ranger had ons tijdens een wandeling in de Grand Canyon gewaarschuwd dat we te weinig water bij ons hadden. Op de terugweg bleek dat ze echt gelijk had gehad. Dit was geen prettige ervaring.
  Evaluatie van de Grand Canyon.

  De South Kaibab Trail vlak voordat we omkeren.

 • De natuur van Amerika is echt ongelofelijk mooi. Dit concludeerden we vorig jaar ook al, maar dat hebben we deze zomer met alle schitterende parken die we dit jaar bezochten eens te meer ervaren.
 • De steden die we bezochten zijn erg druk, groot en hectisch. Een afwisseling aanbrengen tussen de drukte, het lawaai en de hectiek van een stad en de stilte en wijdsheid van onvergelijkbare natuur is erg wenselijk.
 • Grote(re) afstanden zijn geen probleem, want de wegen zijn hier prima.