De reis naar Death Valley.

Gisteren reden we van Calico Ghost town naar Ridgecrest en vandaag rijden we door naar Death Valley. De rit is echt schitterend. Bij iedere heuvel die we over rijden, verbazen we ons over hoe ver we nú weer kunnen kijken. We kijken echt onze ogen uit. Als je boven op een heuvel staat, zie je de weg die hebt gereden, of nog gaat rijden, precies lopen. De lucht is glashelder en erg warm. De temperatuur in de auto is gelukkig heel aangenaam.

Warm!

Bij de Stovepipe Wells stappen we even uit. Buiten is het 110 F (dat is 44 C). Dit is erg warm!

Death Valley, iedereen heeft het warm.

Death Valley, iedereen heeft het warm.

Een grote kraai zit met wijd open gesperde bek rustig op een stok. We merken dat we ons tempo moeten aanpassen aan deze extreme temperaturen. Dit betekent rustig lopen en blijven drinken.

Bij the Dunes stappen we ook even uit en bewonderen dit duinlandschap, maar het zand straalt erg veel hitte terug. We kunnen daar dus niet zo lang blijven. Snel terug naar de verkoelende auto. De overgang van de hitte buiten naar de verkoeling binnen in de auto, is telkens best groot.

 

Death Valley is de op één na heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. De hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56.7 °C, in Furnace Creek, een woestijndorp, op 10 juli 1913.
Het gebied is zo droog omdat er een aantal bergruggen ligt tussen Death Valley en de Stille Oceaan. Wolken regenen leeg op deze bergruggen, waardoor er in Death Valley vrijwel nooit regen valt, minder dan 50 mm per jaar. Bovendien ligt het gebied zeer laag, in Death Valley bevindt zich het laagste punt van de Verenigde Staten.

 

Salt Creek.

Bij Salt Creek parkeren we de auto en maken een kleine wandeling. Van een kreek is niks te zien. De wandeling is keurig verzorgd want we lopen overal op verhoogde vlonders. De temperatuur is inmiddels opgelopen naar 115 F (47 C). Heel rustig lopen we over een pad en genieten van deze bizarre omgeving. Het is hier echt schitterend.

 

Dantes View.

Na de lunch in een zeer koel restaurant in Furnace Creek, waar we op het laatst zelfs onze spijkerjasjes aan moeten doen omdat we het toch een beetje fris krijgen, rijden we met de auto naar boven, naar Dantes View. We hebben gelezen dat het uitzichtpunt bij Dantes View een schitterende blik op de vallei biedt. Het is wel een stukje rijden vanaf Furnace Creek maar elke bocht in de kronkelende weg biedt weer een nieuw verrassend uitzicht.

 

Death Valley, een onvergelijkbaar uitzicht vanaf Dantes View.

Death Valley, een onvergelijkbaar uitzicht vanaf Dantes View.

Als we boven zijn, kijken we met open mond naar wat er aan onze voeten ligt. Wat een extreem mooi uitzicht over heel Death Valley.

 

Death Valley, bij Dantes View.

Death Valley, bij Dantes View.

Al de zoutpannen, en allerlei kleuren van de grond en bergen: alles groots, héél groots!!

 

Death Valley, bij Dantes View naar beneden kijkend.

Death Valley, bij Dantes View naar beneden kijkend.

Hier is wel zó ontzettend mooi hier!!

 

Badwater.

We rijden de schitterende route terug en rijden naar Badwater. Dat ligt eigenlijk schuin onder het uitzichtpunt Dantes View. Bij Badwater is het maar liefst 120 F= 50C!!

 

Death Valley, bij het Badwater basin.

Death Valley, bij het Badwater basin.

Dat is heet, héél erg heet, maar we stappen toch uit om op het zout te lopen. Heel raar hoor, een zout laag over een enorme oppervlakte.

 

We lopen er rond maar niet zo erg lang, want het is echt snoeiheet.

 

De enorme zoutvlakte, de hitte en al die verschillende kleuren maken erg veel indruk op ons!!

 

De videocamera krijgt helaas toch wat moeite met de warmte. Aan het einde van de dag vertikt de camera het op een gegeven moment om nog iets voor ons op te nemen. Pas de volgende dag in de, koele, auto komt hij weer tot leven.

 

Na toch een beetje een warme nacht staan we de volgende ochtend uitgerust op. Vandaag rijden we richting Las Vegas. Van de stilte en de schoonheid van de natuur naar de massaliteit, de herrie en hectiek. We bereiden ons voor op een shock.

 

Via een mooie route rijden we Death Valley National Park uit. Het is een gedenkwaardig bezoek.