De reis naar Capital Reef.

De volgende dag rijden we van Bryce Canyon n.p. over een erg mooie scenic byway in 3 uurtjes naar het Capital Reef park. We kunnen al meteen in onze kamer waarna we meteen naar het park rijden.

Petroglyfen.

Er wonen al duizenden jaren mensen in dit gebied. Het Fremont volk heeft zgn petroglyfen achtergelaten op enkele rotsen. Petroglyfen zijn in de rots gehakte afbeeldingen. Deze petroglyfen zijn nog steeds te zien in het Capital Reef park.

Vanaf 1866 zijn ook de Mormonen hier komen wonen. De grond aan de randen van de Fremont-river blijkt behoorlijk vruchtbaar. Er worden verschillende boomgaarden geplant: appels, perziken, peren, pruimen, walnoten en amandelen.

Als we in het park zijn gaan we de Fremont trail lopen. Het eerste deel van deze wandeling gaat behoorlijk omhoog. Als het terrein vlak wordt, lopen we over een vrij saaie uitgestrekte vlakte. Uiteindelijk wordt het toch te saai en keren we om. De vermoeidheid speelt hier toch ook een rol bij. Als we fysiek moe zijn, kunnen we minder genieten en hebben we weinig oog voor de omgeving.

Na in totaal een uurtje lopen zijn we weer terug bij de auto.

We rijden met de auto wat dieper het park in om de petroglyfen te bekijken. Dat is toch wel speciaal hoor.

De petroglyfen die het Fremont volk heeft gemaakt.

De petroglyfen die het Fremont volk heeft gemaakt.

Het idee dat hier zo lang geleden mensen afbeeldingen in de rotsen hebben staan krassen.

The Capitol Dome.

Vervolgens rijden we een klein stukje terug waar we aan de tweede wandeling beginnen.

De Capitol Dome waar Capital Reef z'n naam aan heeft te danken.

De Capitol Dome waar Capital Reef z’n naam aan heeft te danken.

We lopen de wandeling langs de Capitol Dome, de berg die doet denken aan het Capitool in Washington en waar het park zijn naam aan dankt. De temperatuur is inmiddels aardig opgelopen waardoor deze wandeling al snel teveel wordt. We keren moe om en rijden rustig terug naar het hotel. Daar genieten we van de rust en van een mooi uitzicht. Als we in de avond naar het restaurant gaan voor het avondeten, staan we plotseling oog in oog met een groot hert. Schitterend.

Dit hoge tempo van reizen is niet geschikt voor ons. Dat moeten we anders indelen volgende jaren. Capital Reef park is ongetwijfeld een mooi en boeiend park, maar wij hebben daar helaas gewoon niet van kunnen genieten doordat we moe waren.