De reis naar het volgende hotel.

De volgende ochtend zitten we weer lekker op tijd in de auto en rijden van Los Angeles in de richting van Ridgecrest, want in 1x doorrijden naar Death Valley is toch een beetje teveel van het goede.

Spookstadje Calico Ghost Town.

Op de kaart zien we het kleine plaatsje Calico Ghost Town liggen. Het ligt niet écht op de route naar Ridgecrest, maar de rit is niet lang, bijna 3 uurtjes rijden, dus we besluiten via dit spookstadje te rijden.

Het stadje Calico werd in 1881 gesticht als een zilvermijnstadje. In het midden van de jaren 1890 stortte de prijs van zilver in waardoor het niet langer lonend was om zilver uit de zilvermijn te halen.

Het schooltje van Calico Ghost Town.

Het schooltje van Calico Ghost Town.

Het stadje ziet er nu weer helemaal uit, zoals het er in de bloeitijd uit zag. Het grote verschil is dat alle winkeltjes nu een goed werkende airco hebben staan. Daar het vandaag rond de 40 graden is, stellen we deze vooruitgang erg op prijs.

Wil je in bad met of zonder een back scrub?

Wil je in bad met of zonder een back scrub?

Het is erg leuk om door dit stadje te wandelen, je waant je echt in vroeger tijden. We bezoeken ook de zilvermijn. Hier krijg je een goed idee van het werk dat hier verricht werd.

Als we het stadje goed bekeken hebben rijden we door naar Ridgecrest. Dat plaatsje is alleen maar een tussenstop op weg naar Death Valley.

De rit naar Ridgecrest is fraai want we rijden voor een heel groot deel door de Mojave desert. Een werkelijk enorm, indrukwekkend, groot en leeg woestijngebied.