De reis naar Bryce Canyon n.p.

Na een mooie rit vanaf Zion, komen we tegen 3 uur ’s middags aan bij ons hotel, dat net buiten Bryce Canyon n.p. ligt.

Als we onze spullen hebben achter gelaten in het hotel rijden we naar de Canyon Trail Rides, waar we ons opgeven voor een excursie op een paard morgen. Helaas is de rit morgen al volgeboekt, maar we worden op de wachtlijst geplaatst.

Als we de paarden geregeld hebben, parkeren we de auto en doen onze wandelschoenen aan, want we willen nog wel graag meteen iets van het park zien.

Navajo trail.

We beginnen om 10 voor half 5 aan de Navajo trail. Al snel staan we aan de rand van dit heel bijzondere park.

Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke rotsformaties. De kalk- en zandsteen rotsen eroderen door de afwisseling tussen hoge en heel lage temperaturen. Het water dat in de rotsen sijpelt, bevriest in de winter waardoor het uitzet. Hierdoor ontstaan scheuren in de rotsen. Scheuren kunnen zo groot worden dat er stukken rots afbreken. Doordat het allemaal kalk- en zandsteen is, heeft ook de regen invloed op de rotsen. Het gesteente lost stukje bij beetje op in de zure regen. Hierdoor ontstaan zgn. Hoodoos.

Deze bijzondere rotspilaren hebben een witte, roze of oranje kleur. Als de zon erop schijnt is dat een oogverblindend mooi gezicht, zeker als er een staalblauwe lucht boven staat.

De Navajo trail is een korte wandeling, iets meer dan 2 km lang.

Naar beneden kijkend aan het begin van de Navajo trail.

Naar beneden kijkend aan het begin van de Navajo trail.

Het bijzondere van deze wandeling is dat je meteen aan het begin zigzaggend 167 meter afdaalt tussen de knalrode rotsen naar het zgn. amfitheater. Als je beneden bent, rijzen de hoge hoodoos overal om je heen naar boven waar je de mooie blauwe lucht ziet.

We kijken onze ogen uit op de mystieke kalksteenformaties.

We kijken onze ogen uit op de mystieke kalksteenformaties.

De goed begaanbare wandeling loopt met een grote bocht om wat hoodoos heen en eindigt waar je begonnen bent.

In een klein uur lopen we deze wandeling. Het is onbeschrijfelijk mooi gebied. Zoiets hebben we echt nog nooit gezien.

Hat Shop trail.

De volgende dag willen we op de tijd bij de paarden zijn, rond kwart voor 1. We willen in de ochtend daar niet op gaan zitten wachten dus besluiten we een wandeling te maken. We kiezen voor de Hat Shop trail.

Genietend van een mooi vergezicht tijdens de Hat Shop trail.

Genietend van een mooi vergezicht tijdens de Hat Shop trail.

Deze wandeling is in totaal bijna 6,5 km lang. Vanaf het Bryce Point daal je 438 meter en dan keer je om en stijg je, langs het zelfde pad, weer 438 meter terug omhoog.

Op sommige hoodoos liggen nog grote platte rotsen, vandaar de naam Hat Shop trail: het lijken soms net hoedjes bovenop de hoodoos.

We weten dat we niet de hele wandeling zullen kunnen lopen, dus dalen we een uur, rusten dan even uit waarna we in een uurtje weer naar boven lopen.
Het is bekend dat je in Bryce Canyon soms erg ver weg kunt kijken. Dit schijnt te komen door de luchtkwaliteit en de lage luchtvochtigheid. We genieten enorm van de majestueuze stilte en inderdaad de wijdse vergezichten. Schitterend hoe ver je hier kunt kijken zeg!

Canyon Trail Rides.

De Peek-a-Boo loop trail op de rug van een paard.

De Peek-a-Boo loop trail op de rug van een paard.

We zijn op tijd bij de paarden en kunnen gelukkig mee. Dit blijkt een geweldige manier te zijn om Bryce Canyon te zien.

Je kijkt je ogen uit tijdens de Peek-a-Boo loop trail.

Je kijkt je ogen uit tijdens de Peek-a-Boo loop trail.

We zien veel meer van het park dan we wandelend zouden halen.

Onder leiding van een deskundige gids volgen we de Peek-a-Boo loop trail. Deze trail is in totaal bijna 9 km lang en heeft een hoogteverschil van 473 meter.

Elke bocht is weer een verrassing.

Elke bocht is weer een verrassing.

We komen we veel te weten over dit bijzondere gebied. Onze billen zijn iets minder enthousiast want die zijn het niet gewend om wat langer op een zadel te zitten. De zadelpijn is het enige waar we last van hebben als we na iets meer dan 3 uur rijden door dit park terug bij de auto zijn. Dit was echt onvergetelijk. We waren erg blij dat we dit mee konden maken.

Op onze hotelkamer concluderen we dat Bryce Canyon 1 van de meest bijzondere plekken is waar we tot nu toe geweest zijn.