De reis naar Arches.

In 3 uurtjes rijden we van het hotel bij het Capital Reef park naar Arches National park. Na de spullen in het hotel achter gelaten te hebben rijden we naar het national park. De weg klimt met een aantal haarspeldbochten naar boven.

In dit vrij kleine en compacte national park zijn meer dan 2000 natuurlijk ontstane bogen te zien. Deze bogen zijn ontstaan doordat honderden miljoenen jaren wind, water en ijs op de rood gekleurde grond hebben ingewerkt.

Met de auto.

Doordat we toch nog steeds fysiek moe zijn, besluiten we het park voornamelijk vanuit de auto te bekijken. Dit betekent dat we met de plattegrond van het park op schoot, over de Scenic Drive naar een punt toerijden en daar even uitstappen. Als we gezien hebben wat we willen rijden we naar de volgende plaats toe.

Dit park is erg bijzonder, vooral als je je realiseert dat alles ontstaan is door erosie en aardverschuivingen.

The Balanced Rock.

The Balanced Rock in Arches.

The Balanced Rock in Arches.

Bij de Balanced Rock balanceert een gigantisch rotsblok bovenop een smalle punt van een rotsachtige berg. Voor je gevoel heeft het grote rotsblok maar een klein duwtje nodig om er vanaf te vallen.

The North Window.

The North Window in Arches.

The North Window in Arches.

Daarna rijden we naar de parkeerplaats in de buurt van de North en South Window. Dit zijn 2 hele grote arches, vooral als je de kleine mensjes eronder ziet lopen. Geweldig. Waar je ook kijkt, zie je gaten in rotsen of grote bogen.

The Delicate Arch.

The Delicate Arch, van een afstandje.

The Delicate Arch, van een afstandje.

We willen ook graag de Delicate Arch zien. Deze boog zou eigenlijk niet eens zou kunnen blijven staan. Er loopt een lange wandeling naartoe, maar daar hebben we geen energie voor. We kiezen voor een uitzichtpunt waar we deze arch, een beetje op afstand, kunnen zien staan.

The Landscape Arch.

The Landscape Arch, heel fragiel.

The Landscape Arch, heel fragiel.

Tot slot willen we de Landscape Arch zien. Een boog die iets meer dan 88 meter lang is. In 1991 is van deze boog een rotsblok afgebroken waardoor de overspanning nu nog dunner is geworden en er niet heel sterk en stevig meer uitziet. De wandeling naar deze arch is de langste die we vandaag maken, maar het is het wel waard hoor. Heel bijzonder om te zien.

In totaal rijden we 5 uur rond in dit bijzondere gebied. Het is de zeer de moeite waard.