De reis naar Orlando.

De weg van St.Augustine naar Orlando gaat weer over Interstate 95. Vandaag is het wel een beetje een saaie weg. Wel zijn we vrij vlot bij ons hotel.

In Orlando zijn veel pretparken, maar daar willen we (absoluut) niet naartoe.

Bij het Visitor Centre van Orlando kopen we, met een aardige korting, toegangskaartjes voor het Kennedy Space center waar we de volgende dag naartoe willen.

Op advies van de meneer die ons aan de kaartjes helpt, rijden we vervolgens naar het Wekiwa Springs state park.

Wekiwa Springs state park.

Dit park is een schot in de roos hoor. Het is een prachtig park. Mooie vennen rondom een bron. Er wordt gezwommen en geluierd in een ontspannen sfeer.

Kristalhelder water in een meertje van het Wekiwa Springs state park.

Kristalhelder water in een meertje van het Wekiwa Springs state park.

Wij huren een kano. We zijn in het begin nog een beetje benauwd: kieperen we niet om met al onze (foto)spullen? Deze angst blijkt echt ongegrond. Het is heel rustig water.

Rustig peddelend verkennen we de omgeving. Het water is kristalhelder en het is er heel erg stil.

Luierende schildpadden.

Luierende schildpadden.

Tijdens het rondvaren zien we overal mooie bloemen, heel veel dieren, vooral exotische vogels en veel schildpadden (zie foto) die aan het afkoelen zijn op een boomstronk.

In het water zien we vele kleine en grote vissen zwemmen en op een boom aan de kant van het water ligt een grote krokodil uit te rusten van de dagelijkse bezigheden.

Een geweldig park om te bezoeken.

Kennedy space center.

De volgende dag rijden we in een uurtje naar het Kennedy space Center toe waar we vervolgens praktisch de hele dag zijn.

Bij de ingang wordt ons geadviseerd te beginnen met de Shuttle launch experience. Doordat we er best vroeg zijn, kunnen we hier snel doorlopen. In deze simulator maak je de lancering mee tot het moment dat je in een baan om de aarde bent.

Na de lunch stappen we in de hop-on hop-off bus. Je kan zelf beslissen bij welke halte je uitstapt en wanneer je met een volgende bus weer verder wil rijden naar het volgende punt.

We hebben heel veel van het gigantische terrein gezien.

De onderkant van een Saturn-raket.

De onderkant van een Saturn-raket.

Het Apollo / Saturn center was wel heel speciaal. Als je onder zo’n Saturn raket staat realiseer je je pas hoe giga overweldigend groot die dingen zijn.

FL-Space-center-2008-DSC_0097

Bij een volgende stop kunnen we uitgebreid kijken naar de Modules die gebruikt worden voor het Space Station. Tijdens onze vakantie is het Space Station voor zo’n 75% voltooid.

Tot slot nemen we een kijkje in de grote assemblagehal. In deze hal worden componenten uit de hele wereld toegevoegd aan modules. De hal is een overigens een hele grote cleanroom.

We zijn uiteindelijk van 9:45 tot 19:20 in dit interessante park geweest.

Ook dit hotel in Florida is helaas niet al te best: eerst krijgen we een niet-roken kamer waar overduidelijk in gerookt is, de douche is verder heel moeilijk te gebruiken, in het koffieapparaat drijft bedorven melk en het sanitair is gewoon nog smerig. Niet voor herhaling vatbaar dit hotel!

Orlando is zeer de moeite waard.