Zomer 2014.

De tocht van vandaag.

Vandaag bekijken we heel rustig het zuiden van eiland. We hebben niet echt een plan, we kijken goed rond en rijden ‘onze neus achterna’.

We komen eerst door het plaatsje Poipu, waar we in 2015 en 2016 in een hotel terecht zullen komen. Daarna rijden we naar het Poipu Beach park en bekijken de Spouting Horn.

Naar Waimea.

Na de Spouting Horn rijden we richting het plaatsje Waimea. Daar zou een monument staan van de Engelse ontdekkingsreiziger Captain Cook en de resten van een Russisch fort

We rijden er vlot naar toe. De natuur is hier echt mooi hoor het lijkt alsof je soms door Frankrijk rijdt, mooi heuvelachtig en sappig groen met koetjes in de wei en her en der paarden.

Russisch fort, bij Waimea.

Het Russisch fort bekijken we kort. We vinden het een beetje een dorre, saaie bedoening. We lezen het info bord (gedeeltelijk) en rijden dan toch verder naar het plaatsje Waimea.

Waimea.

Het Captain Cook monument zien we niet die eerste keer. In een later jaar bekijken we het monument uitvoerig.

Het monument van captain James Cook in Waimea

Net buiten het plaatsje Waimea eten we heerlijk bij the Shrimp Station. Gerda heeft dit restaurantje in de Frommers gezien. Dit tentje ziet er werkelijk niet uit, maar het eten is ok. We eten beiden een Shrimp burger met frietjes en een Mtn Dew.