Zomer 2014.

Plan voor vandaag.

We willen vandaag rustig aan doen. Het eiland op de American way bekijken: voornamelijk vanuit de auto dus.

Vanuit ons hotel willen we het zuiden van het eiland bekijken. Daar willen we wat rond gaan rijden om gewoon eens te zien hoe dit eiland er uit ziet.

Richting het zuiden.

We rijden eerst naar Poipu toe. Een klein plaatsje in het zuiden van het eiland. De weg die we daar eerst rijden, vlak langs de kust, voert langs alleen maar grote en dure hotelketens. Het is er ook echt mooi hoor.

Poipu Beach park.

Daarna rijden we naar het Poipu Beach park, even verderop. Daar parkeren we de auto op de parkeerplaats en bekijken dit beach park een beetje. Het ziet er vreselijk mooi uit. Veel groen gras, wuivende palmen, schitterend blauw water en buitengaats grote golven met witte schuimkoppen. Heel mooi! Als we er even rond gelopen hebben, besluiten we dat we hier vanmiddag, of een andere dag, best wel eens zouden willen liggen.

Spouting Horn.

Daarna stappen weer in de auto en rijden richting de Spouting Horn (Blowhole).

Dit is een gat in het lavagesteente aan de kust waar grote golven, die er vanuit de zee tegenaan slaan, opgestuwd worden tot een (soms) super hoge fontein en een bijbehorend blazend / zuchtend geluid.

Zeewater spuit omhoog

Het is erg mooi om dat natuurgeweld te zien tegen de achtergrond van die mooie blauwe zee.

We kijken nog even bij wat kraampjes die er staan, maar kopen niks.

We hebben op de heenweg hier naartoe gezien dat er erg veel huizen te koop staan Waarom zou dat zijn? Zou dat toch een gevolg van de crisis zijn, dat mensen hun tweede huis nu te koop aan (moeten) bieden?