Zomer van 2015.

Ons appartement in het Outrigger-hotel in Koloa.

Onze slaapkamer ligt aan de straatzijde van het Outrigger-hotel in Koloa. De voorkant, waar ook de lanai is, kijkt uit op de tuin (en naar later zal blijken, ook op zee!).

We hebben naast de plafond ventilator ook nog een staande ventilator aangezet. Deze laatste is én voor een extra stroom frisse lucht én voor net wat meer lawaai. Lawaai om mogelijke herrie van de weg te overstemmen. Dat lukt goed want we horen de weg ’s nachts heel af en toe en het slapen lijdt er niet onder.

In 2015 krijgen we een gratis upgrade naar een appartement met een’partial sea-view’.

Het uitzicht vanuit ons Outrigger-hotel in Koloa in 2015.

Ons uitzicht in 2015

Het uitzicht is dan ook werkelijk fantastisch!!!! We zien de mooie zee met van die indrukwekkende golven met veel witte schuimkragen. De tuin waar we op kijken is mooi groen. Doordat we zo hoog zitten kijken we over de huizen voor ons naar de zee.

De lanai ligt perfect, want de hele dag is er ruim schaduw. Ideaal.

Het Outrigger-hotel in Koloa zelf.

Als we het terrein verkennen blijkt dat het schitterend is. Het is allemaal zeer goed onderhouden en ook erg sfeervol. We blijven ons verbazen over de schitterende planten en bloemen de we elke dag zien.

Overal op het terrein staan ruime BBQ’s en dus ook bij ons gebouw. Daar maken we erg veel gebruik van. De BBQ’s worden elke ochtend grondig schoon gemaakt.

Kopen?

We zien op internet dat er allerhande appartementen in de verkoop zijn. De 1 best erg betaalbaar en de ander echt totaal onbetaalbaar. Zou dit leuk wonen zijn hier?

Het strand.

Vanuit ons appartement lopen we in een paar minuten naar het strand van ons hotel. Het ziet er hier echt vreselijk mooi uit. Allemaal schitterend onderhouden groene grasvelden, mooi kort gemaaid. Ziet er zeer mooi uit.

De tuin van het Outrigger-hotel in Koloa ligt direct aan het strand.

Gaan we vandaag op het zand of op het gras zitten

We zitten meestal op 2 lage stoeltjes die we soms midden in de zon en soms in de schaduw van een palm zetten.

Vanaf het gras van het Outrigger-hotel in Koloa kijken we ontspannen naar de blauwe zee.

Gaan we in de schaduw zitten of in de zon

We kunnen hier echt uren lezen, heerlijk rustig. Af en toe krijgen we een licht buitje over ons heen, maar dan leggen we ons boek even onder de stoel en dekken ons zelf af met een eigen handdoek. De buitjes zijn allemaal heel licht en lekker kort. Het is in ieder geval geen enkel probleem dat het een beetje regent.

Vanuit ons hotel blijkt het maar een klein stukje lopen te zijn naar ons meest favoriete strandje: het Poipu Beach park.

Het zandstrand van het Outrigger-hotel in Koloa.

Het strand van ons hotel

Het is eigenlijk alle dagen erg rustig op het strand van het hotel, maar we merken dat het in de weekenden wel drukker is. er zijn dan duidelijk meer mensen.

Snorkelen.

Als we zwemmen bij ‘ons’ strandje, merken we dat het water van het eerste stuk wat troebel is doordat daar meer zand ‘opwaait’ door de golven. We merken dat als we wat verder van de kust zwemmen het water echt veel helderder wordt.

In het heldere deel is het echt zoals we het vorig jaar op Maui hadden gezien: veel veelkleurige vissen, schitterende grote koraalbergen, geheimzinnige lichtstralen die de zeebodem verlichten en rust en stilte. In die rust en stilte zie je, als je er goed op inzoomt overal grote en kleine vissen.

We snorkelen ook bij het Outrigger-hotel in Koloa.

Bij de grote vissen zie je dan ook de jonkies zwemmen. Het is echt oogstrelend mooi.

We filmen beiden met de GoPro en proberen de camera goed stil te houden en heel rustig de camera te bewegen. Geen snelle bewegingen maken en Go-with-the-flow, mee laten deinen met de golven. We zijn benieuwd naar de beelden.

Restaurant.

Bij dit hotel hoort ook een voortreffelijk restaurant: het Plantation Gardens restaurant. Hier eten we een paar keer voortreffelijk, hoewel we wel merken dat de menukaart niet of nauwelijks wijzigt of aangevuld wordt.

Winkelcentrum(pje)

Aan de overkant van de Poipu Road, zien we het Poipu Shopping Village, een klein winkelcentrum met een goede parkeerplaats. Er is een Starbucks, een kleine supermarkt en enkele kledingzaken. We komen in dit winkelcentrumpje voornamelijk bij de Starbucks.

Zomer 2016.

Ons appartement.

Dit jaar verblijven we weer in het Outrigger-hotel in Koloa. Waar we vorig jaar nog een gratis upgrade hadden gehad naar een ‘partial sea-view’ appartement, zitten we dit jaar gewoon op de begane grond. Eerst zijn we teleurgesteld omdat we het oogverblindende uitzicht van vorig jaar missen, maar deze teleurstelling slaat al heel snel om in grote tevredenheid. Het is heerlijk om een ‘eigen tuin’ te hebben.

Ons uitzicht van het Outrigger-hotel in Koloa in 2016.

Onze tuin in 2016

Dit jaar hebben we een hoek-appartement en dat is erg prettig omdat we nu meer ramen hebben waardoor we nog meer tocht kunnen laten ontstaan. Ideaal!

Monk Seals op ons strandje.

Op een middag komen we aan bij het strandje van ons hotel en wat zien we, 2 Monk Seals liggen op het strand te slapen. Deze dieren hebben we hier nog niet eerder gezien. We zagen ze al op het strand van het Poipu Beach Park.

Op een gegeven moment, komt het water waarschijnlijk toch te hoog. Het deel strand waar ze liggen is daar niet zo heel breed.

Monk Seals op het strand van het Outrigger-hotel in Koloa.

Op ons strandje liggen 2 Monk Seals te slapen

We denken dat ze wakker worden van alsmaar dat water. Eén zwemt er helemaal weg. De ander zwemt wel de zee in, maar heeft klaarblijkelijk geen zin om ver weg te zwemmen. Eerst zwemt hij een beetje naar links, maar keert dan om, om uiteindelijk op een iets breder deel van het strand weer aan land te komen en lekker verder te slapen.

Leuk om zo’n dier echt in z’n element te zien in het water. Op het land zijn ze toch behoorlijk onhandig.

Klik hier om terug te gaan naar de overzichtskaart van Kauai.