Zomer van 2014.

Ons Outrigger-hotel in Kapa’a vinden.

De vlucht van Maui naar Kauai is wederom best kort en comfortabel. We stappen fris uit het vliegtuigje. Vanaf het vliegveld zijn we in een klein kwartiertje bij de ingang van het Outrigger-hotel in Kapa’a, althans de ingang zoals deze op het adres staat vermeld. De frontoffice blijkt echter niet daar te zijn, want we staan voor een dicht hek bij een soort praatpaal en een numeriek toetsenbordje. Uiteindelijk wordt ons verteld dat we 1 mijl noordelijk moeten zijn en dat we ons moeten melden in het Outrigger hotel dat tegenover de SafeWay en de McDonalds ligt.

Het appartement.

We hebben een erg mooi appartement. Als je op de lanai staat kan je mooi naar de zee kijken.

Het schitterende uitzicht van ons appartement in het Outrigger-hotel in Kapa'a.

Het schitterende uitzicht vanaf ons balkon

Voor de rest zien we heel veel mooi groen gras en erg veel tropische planten (die we thuis op de vensterbank in leven proberen te houden).

Zo'n uitzicht in het Outrigger-hotel in Kapa'a verveelt niet gauw.

De tuin en het gras worden intensief onderhouden

Het ziet er hier prachtig uit hoor.

Vanuit ons appartement zien we een klein en knus strandje.

Het strandje bij het Outrigger-hotel in Kapa'a.

Het strandje bij het hotel

Daar zwemmen we een aantal keren. Het water is hier behoorlijk wild, maar heeft een opvallend lekkere temperatuur.

De hele mooie tuin van het Outrigger-hotel in Kapa'a.

De hele mooie tuin

Bij het hotel spreken we mensen uit Arizona. Zij vertellen ons dat ze al 28 jaar naar dit eiland komen. Ze ontvluchten hier de temperaturen in Arizona. Het is daar nu rond de 40 graden. Ze hebben alle eilanden van Hawaii gezien, maar prefereren duidelijk Kauai.

BBQ-en.

Voor de hotelgasten zijn er enkele goede BBQ’s neergezet. Vanuit ons appartement is het klein stukje lopen, maar dat is het wel waard hoor.

Laatste vakantiedag.

Bij de Frontdesk vragen we of we op de laatste dag later kunnen uitchecken. We willen de laatste dag rond 3 uur in de middag wegrijden maar moeten officieel om 11 uur uitchecken. Later uitchecken kost 100 dollar. Dat vinden we echter echt te duur.

We checken dus gewoon netjes op 11 uur uit en gaan de rest van de dag tot 3 uur ’s middags lekker op het (eigen) strand liggen. De Frontdesk heeft voor ons van 3-4 uur een ‘hospitality’ room gereserveerd dus rond kwart voor 3 lopen we weg bij de zee en 5 minuten later zijn we bij de Frontdesk waar we een sleutel krijgen voor appartement 307. We halen de auto op en rijden naar het gebouw dat recht achter het gebouw van de Frontdesk en Housekeeping ligt. Het blijkt een keurig appartement waar we douchen en ons omkleden. In 20 minuten staan we weer buiten.