Zomer 2015.

Plan voor vandaag.

We bladeren in ons snorkel-boekje en we kijken op het kaartje dat we van Boss Frog gekregen hebben. We besluiten om eens naar het Lydgate Beach park te rijden. Dat ligt vlak in de buurt liggen van ons oude hotel in Kapaa.

Lydgate State park.

Na eerst nog wat boodschappen gedaan te hebben rijden we rond half 1 in de richting van Kapa’a.

Het Lydgate strand vinden in eerste instantie snel, maar als we uitstappen bij het eerste Lydgate strand, is dat beslist niet waar we moeten zijn. De golven zijn daar echt hoog en de zee is echt ongeschikt voor snorkelen. In het snorkelboekje hebben we een plaatje gezien van de zee, en waar we nu staan lijkt daar totaal niet op.

Na wat heen en weer rijden, vinden we het juiste strand ietsje verderop. Dit strand hebben we vorig jaar echt kunnen zien vanuit ons hotel! Waarom zijn we er dan toen nooit geweest?

Kunstmatige baai.

Het Lydgate Beach park is op zich best aardig. Om de wilde zee af te schermen, is er een kunstmatige baai gemaakt met grote stenen. Binnen deze stenen is de zee rustig zodat iedereen er goed en rustig kan zwemmen. Het nadeel vinden wij dat het er toch vrij druk is en het water is niet zo helder. Wel zijn er veel vissen die we elders nog niet gezien hebben.

Als we eventjes genoeg gezien hebben, betrekt de lucht al vrij snel en als het ook nog begint te piezelen, is dat voor ons genoeg reden om in te pakken.

We vinden dit strand niet zo heel bijzonder en als het dan ook nog regent, dan zijn we liever ergens anders.

Rond half 3 rijden we daar weg en om 3 uur zijn we weer bij het Poipu Beach park.