Zomer 2015.

Plan voor vandaag.

We moeten vandaag boodschappen doen en het is een beetje bewolkt. We besluiten om het plaatsje Koloa eens te gaan bekijken. We doen er nu praktisch elke dag de boodschappen, bij de Big Save, maar het stadje zélf hebben we nog niet bekeken. Als we dan rond gekeken hebben, rijden we daarna naar de Big Save.

Koloa.

In Koloa parkeren we de auto naast de benzinepomp en lopen eerst maar eens langs de oude gebouwtjes. Het blijken de gebouwen te zijn die hier al best lang staan, eerst dienst deden als bijv de Post Office, daarna als General Store etc. Nu zitten er allerhande toeristische winkeltjes in. De prijzen van bijv de T-shirts liggen toch wel behoorlijk boven wat we elders hebben gezien, dus kopen we niks. In een wat meer achteraf gelegen winkeltje kopen we lekker gebrande nootjes: “hot cacao almonds, pecans & macadamias” met cacao nibs, tahitian vanilla en butterscotch, chipotte en chilli peper. Het zijn lekker pittige nootjes.

Het dorpje is heel aardig, de winkeltjes ook maar niet heel bijzonder. Als we het rijtje winkeltjes goed bekeken hebben, zien we aan de achterzijde nog een heel aardig winkeltje Under the Sea, met allemaal heel aardige spulletjes, klein en groot, die iets met de zee te maken hebben. We kopen er wat leuke dingetjes.

Water.

Als we zo’n beetje alles goed gezien hebben, rijden we naar de Big Save en doen daar de boodschappen.

Hier doen we onze boodschappen

We willen ook water kopen, maar dat is niet meer in een grote verpakking te koop. We hebben nu besluiten om, na wat onderzoek op het internet, gewoon water uit de kraan te drinken. Het voldoet hier allemaal aan de regels en wetten.

Pizza halen.

We hebben goede dingen gehoord over 1 zaakje, Pizetta in Koloa en die willen we gaan uitproberen. Deze zaak heeft een aardige website waarbij je allerhande zaken online kunt regelen. Helaas blijkt het lastig om onze wensen digitaal verwerkt te krijgen. Bellen lukt even niet dus besluiten we er maar gewoon langs te gaan.

We bestellen een 16″ pizza (iets meer dan 40 cm) met een dunne bodem, met op de ene helft de Super Combo (met peperoni, Italian sausage, green peppers en onion & mushrooms) en op de andere helft de BBQ Chicken (met Chicken, home made papaya bbq sauce, cilantro & red onions). Als de bestelling is genoteerd, krijgen we te horen dat het 45-60 minuten duurt voordat het klaar is (het is best druk). Als we onze pizza na 3 kwartier ophalen is de grooooote pizza al klaar. Daar we al betaald hebben, kunnen we ‘m meteen meenemen.

Thuis eten we de pizza meteen op. Het is erg lekker.

Zomer 2016.

Pizzetta.

We zijn moe van een grote wandeling die we gisteren maakten, dus willen we in Koloa bij het Italiaans restaurant eten.

Om ongeveer 7:20 rijden we weg bij het hotel en parkeren de auto vlak achter het restaurant. We hebben een tafel gereserveerd dus worden we snel naar een tafeltje achter in het drukke restaurant gebracht. We kiezen een pizza Roma met Italian sausage en artisjok heart en een pizza Pepperoni supreme met Pepperoni, mushrooms, onions, Olives en green pepper. Daarbij drinken we een glas chardonnay.

De pizza’s worden snel gebracht. Iedere pizza op z’n eigen aluminium pizzabord en deze 2 borden worden op een soort rekje aan de zijkant van de tafel gezet. Verder hebben we een klein bordje voor ons. Nu is het de bedoeling dat we van ons eigen pizzabord een slice nemen en dat op ons eigen kleine bordje opeten.

De bodem is heerlijk krokant en dun. Super.

Als de pizza’s snel op zijn namen we nog een toetje: een Blueberry crumble met daarbij een bakje met ijs. De crumble is erg lekker.

Om even over 9 uur lopen we het restaurant uit. Dat is eigenlijk best lang voor eten in een restaurant in Amerika.

De tweede keer dat we er eten beginnen we met een portie Garlic Bread sticks met een bitter. Erg lekker. Jummie. Daarna nemen we een pizza bbq Chicken en een Super Combo. Erg lekker hoor.

Winkelcentrum Kukui’ula.

Bij het verder verkennen van dit winkelcentrumpje, het heet Kukui’ula, lopen we op een gegeven moment voorbij een winkel Crazy Shirts. De mevrouw die hier in de winkel staat, is wel slim want ze knoopt een uitgebreid gesprek met ons aan. Ze is / lijkt oprecht geïnteresseerd.

Trade winds en Kona Winds.

We weten nu in ieder geval hoe het zit met de Trade Winds en Kona Winds. De Trade Winds komen uit het noorden en geven verkoeling, terwijl de Kona Winds uit het zuiden komen en echt warm zijn. De afgelopen tijd hebben we Trade Winds gehad en die zijn dus, inderdaad, echt lekker.

Zij heeft gehoord dat we de komende dagen de Kona Winds krijgen en dat het dan dus warmer gaat worden. Als de Trade Winds waaien en er komt een grote storm aan, dan heeft Kauai er vaak nauwelijks last van omdat ‘we’ dan als laatste aan de beurt zijn en de storm dan al vaak voor een groot deel uitgewaaid is. Als er Kona Winds waaien is het bij een grote storm minder prettig want dan is Kauai als eerste aan de beurt.

Leerzaam.