Zomer 2014.

De tocht van vandaag.

We willen vandaag naar het Koke’e State park rijden om daar naar de Waimea canyon te gaan. Aan de rand van deze diepe canyon zijn een aantal Overlooks. We willen in ieder geval de Waimea canyon lookout zien. Daarna bekijken we welke overlook we nog meer kunnen bekijken en dan zien of we een wandeling ergens zouden kunnen maken. Het liefste willen we in het Koke’e State park de Alaki swamp trail lopen. Maar om daar te komen moeten we eerst de Pihea trail lopen.

Wat neem je mee?

We pakken ruim in. Het kan daar in het Koke’e State park aardig spoken en regenen, dus willen we op ‘alles’ voorbereid zijn.

Koke’e State Park.

Bepakt en bezakt vertrekken we bij ons hotel. De rit tot aan Waimea is bekend maar het stuk richting de Waimea canyon is helemaal nieuw. Het weer kan hier vreselijk slecht zijn, maar vandaag treffen we een staalblauwe hemel. Werkelijk schitterend.

De weg gaat gestaag omhoog. We stoppen bij een paar uitzichtpunten. Als we de auto bij de Waimea canyon lookout hebben geparkeerd lopen we omhoog naar de lookout.

Via de trap lopen we lookout op.

Nou, dat is wel even een heel mooi uitzicht hoor. Je kan heel ver en ook heel diep kijken in de canyon. Met je 2 ogen kan je diepte zien. Het is de vraag of er op foto of film iets van de grootsheid van dit uitzicht overblijft.

Het uitzicht is op de foto minder spectaculair

Als we het uitzicht uitgebreid hebben bewonderd, kopen we bij een stalletje een bakje verse ananas. Het is koel en smaakt prima.

De Pu’u hinahina lookout.

Daarna rijden we verder. De weg gaat dan weer behoorlijk steil omhoog en even later ook weer omlaag. Het is een erg mooie weg. De volgende stop is de Pu’u hinahina lookout. Daar kijken we net op een andere manier de grote canyon in. Beneden ons zien we verschillende berggeiten lopen. Dat is een grappig gezicht.

Van deze lookout vertrekt een trail naar een verder weg gelegen lookout. We twijfelen nog even of we deze trail nu gaan lopen of dat we toch naar de Pihea trail rijden. We besluiten toch de Pihea trail te lopen. Die lijkt ons nu de mooiste.